Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri'ne başvurular 10 Mayıs'a uzatıldı

Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri

Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri'ne başvurular 10 Mayıs'a uzatıldı

Eğitim alanında fark yaratan projeleri ödüllendirmek üzere Cumhuriyet gazetesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri'nin başvuru tarihi yoğun talep nedeniyle 10 Mayıs'a kadar uzatıldı.

ANKARA (İGFA) - Eğitim alanında yenilikçi çözümler geliştiren, sürdürülebilir modeller oluşturan ve eğitime değer katan kişi ve kurumları onurlandırmayı hedefleyen Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri'nin başvuru süreci 10 Mayıs'a kadar devam ediyor.

Özel sektör şirketlerinin başvurabildiği yarışmaya başvuruların geçerli sayılabilmesi için şirketlerin, bir sivil toplum kuruluşu (STK) ile ortak yürüttükleri ve etkisini kanıtlayabildikleri projelerle katılım sağlaması gerekiyor. Henüz başlamamış veya fikir aşamasında olan projeler değerlendirilmeye alınmıyor.

Başvurular, alanında uzman jüri üyeleri tarafından belirlenen beş ana kriter doğrultusunda değerlendirilecek: STK iş birliği, sosyal etki, erişim kapsamı, süreklilik ve sürdürülebilirlik ile inovasyon. STK iş birliği, projenin bir sivil toplum kuruluşuyla ortak yürütülmesini ve iş birliğinin etkinliğini temel alıyor. Sosyal etki, eğitime sağlanan katkının ölçülebilir ve kanıtlanabilir olmasıyla belirleniyor. Erişim kapsamı, desteklenen öğrenci ve genç sayısına göre değerlendirilirken, süreklilik ve sürdürülebilirlik kriteri, projenin uzun vadeli etkisine odaklanıyor. İnovasyon ise eğitimde yaratıcı çözümler ve yenilikçi uygulamaların varlığını inceliyor.

Başvuruda bulunacak şirketlerin, Cumhuriyet Vakfı Eğitim Bursu'na bir yıllık burs bedeli olan 13 bin 500 TL bağış yapması gerekiyor.

Başvurular, web sitesindeki form üzerinden gerçekleştiriliyor. Kazanan projeler, 26 Mayıs'ta Geleceğin Eğitimi 2025 Zirvesi'nde düzenlenecek törenle açıklanacak.



Van’da Askeri Araç Devrildi: Aksaraylı Sözleşmeli Er Gökhan Dal Şehit Oldu
Çocukları dijital dünyanın risklerinden koruyacağız
Kocaeli’nde Hıdırellez Şenlikleri Büyükşehir’le renkli geçti
CHP’den HSK seçimine tepki! Konu Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak
Türkiye, yenilenebilir enerjide dev adımlar atıyor
Gençler israfı önlüyor, iyiliği paylaşıyor... “Komşum Gönüllülük Hareketi” ile 10 milyon yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştı
Bursa Nilüfer’de Rıfat Ilgaz’ın Türk edebiyatına katkıları anlatıldı
Gezen Sinema yüzlerce durağın heyecanı oldu... Sinemanın rotası Başkent'ten Doğu'ya oldu
Şanghay’da Makaralı Yay Kadın Takımı gururlandırdı
TBMM'de Sırrı Süreyya Önder için anma töreni
TBMM Komisyonu’nda kanun teklifi görüşmeleri
Saadet'ten siyasette sukunet çağrısı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Terörsüz Türkiye' mesajı
Öğretmenlerin il içi yer değiştirme atamaları 20 Mayıs'ta
İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu... 15 ton bonzai üretilebilecek madde ele geçirildi
  • Perşembe 24.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı