Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YENİ ANAYASA TALEBİNE İLK CEVAP AKSARAY’DAN!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YENİ ANAYASA TALEBİNE İLK CEVAP AKSARAY’DAN!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YENİ ANAYASA TALEBİNE İLK CEVAP AKSARAY’DAN!

  *Hazırlanan metin Cumhurbaşkanlığı makamına sunulması dileğiyle Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’ya dilekçe ile teslim edildi. 

 

  Vali Hamza Aydoğdu’ya iletilen metinde Gazeteci Ali Genç tarafından milletimizin Türkiye’nin mutlu istikbali için nasıl bir anayasa ve yasalar olması konusundaki duygularına tercüman olmanın yanında kadim tarih boyunca gelip geçmiş medeniyetler ve ülkelerin kanunlarıyla dünyanın ilk iki anayasasıyla kendi anayasa geçmişimizdeki tecrübelerde yeni anayasa için örnek alınması için irdeleniyor. 

  Ali Genç Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen Milli ve Yerli Tam Sivil ve Demokrat Anayasa talebine ilimiz adına katkı sunmak için Salı günü Vali Hamza Aydoğdu’ya teslim ettiği çalışma ile ilgili açıklamada bulundu. 

  Genç konuyla ilgili verdiği bilgide” 2007 yılı içinde milletimizin kendi vatanımızda inanç ve milli değerlerini rahatça yaşayabilmeleri ve inançlarımızın yaşanmasını engelleyen tüm yasakların ortadan kaldırılması için 2020 yılına kadar 13 sene boyunca siyasetçilere iletmemi istedikleri dileklerinden oluşan 338 sayfa tutan 244 yazı. 

  Milletimizin taleplerinin yanında kadim tarih boyunca kurulan devletler ile medeniyetlerinin yasalarıyla dünyanın bilinen ilk yazılı anayasası olan Medine Sözleşmesiyle birlikte 2. yazılı anayasası olan Magna Carta’nın yanında kendi milletimizin geçmişindeki anayasa tecrübelerini de içine  alan ve tamamını köşemde yayınladığım 101 yazıdan oluşan 136 sayfalık metni de anayasa yapıcılarına el altı başvuru kaynağı olması için bir araya getirdim. 

  Bir araya getirip ”Türkiye’nin Mutlu İstikbaline Aksaray Vilayetinin Katkısı, Cumhurdan Cumhurbaşkanına Yeni ve Milli Anayasayı Yazacaklara Gerekçeli El Altı Kaynağı” ismini verdiğim dokümanı Salı günü Vali Hamza Aydoğdu’ya resmi dilekçe ile hemşerilerimizin beklentilerinin gereğinin yeni anayasa metninde dikkate alınması dileğiyle Cumhurbaşkanlığı makamına sunulması için imza karşılığında teslim ettim. 

  Hemşerilerim adına dileğim kıyamete kadar birlik ve dirliğimizin sağlanmasının sigortası olan dinimizle dinimizin gereklerini  ve inancımızla oluşan milli değerlerimizin de vatanımızda rahatça yaşayabilmemiz  için 13 yıl boyunca dile getirilenlerin gereğinin yapılmasının yanında kadim tarih boyunca yapılan yasalar ile anayasalarında  karşılaştırılarak mükemmele en yakın anayasa metinin oluşturulmasını diliyorum” dedi. 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli