Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafları itidalli olmaya davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafları itidalli olmaya davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafları itidalli olmaya davet etti

Ukrayna ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili tarafları itidalli olmaya ve diyaloga davet ederek, "Bölgede barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" mesajı verdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısında konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in daveti üzerine Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in 10'uncu toplantısına katılmak üzere Kiev'e uçuş öncesinde iki ülke arasındaki çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin, "Bölgede barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili tüm tarafları itidalli olmaya ve diyaloğa davet etti. Erdoğan, "İhtilafın barışçı yollarla çözülmesi gerektiği aşikardır. Bölgemizde barış ve güven ortamının tesisi amacıyla üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Ukrayna ile Türkiye ilişkilerinin son yıllarda ciddi mesafeler katettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgına rağmen geçen sene 2 milyona yakın Ukraynalı dostu Türkiye'de ağırlayarak yeni bir rekora imza attıklarını, ikili ticaretin de 2020 yılına göre yüzde 60 arttığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabil Havalimanı ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde, "Son gelişmede Kabil Havalimanı'na bir 777 uçağının inmesi ve bu uçağın Taliban'ın kabul etmeyeceği şekilde yolcunun bulunması süreci olumsuz etkiledi. Biz bu işin olumlu şekilde gelişmesi halinde Katar ile buradaki desteğimizi sürdüreceğiz. Kabil Havalimanında işi bu şekilde ele almak suretiyle ilerletmek istiyoruz" dedi.

ERDOĞAN'DAN KAVALA KARARI YORUMU: "BİZİ TANIMAYANLARI BİZ TANIMAYIZ"

"Özellikle Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak suretiyle, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız" diyen Erdoğan, "Bunu net söylüyorum ve bizim mahkemelerimizin de bu konuda verdiği bir karar var. Bu konuda AİHM ne demiş Avrupa Konseyi bu konuda ne demiş bu da bizi çok ilgilendirmiyor. Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara da bizim saygımız olmayacaktır" diye konuştu.

Yunanistan'ın göçmen politikasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın alışılmış tavrını ilk defa yaşamadıklarını belirterek, "Bu insanlığın ölümüne seyirci olanlara karşı bizim de tam aksine bir vazifemizdir. Bu vazifemizi de en güzel şekilde yerine getireceğiz. Biz mazlumların yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.



Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu