Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin yeni yol haritasını açıkladı... Hedefe ulaşmada şüphemiz yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin yeni yol haritasını açıkladı... Hedefe ulaşmada şüphemiz yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin yeni yol haritasını açıkladı... Hedefe ulaşmada şüphemiz yok!

Türkiye ekonomisinin Orta Vadeli Programı (OVP)'na ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sunumu sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programa ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, OVP ile uygulanacak politika sepetiyle, enflasyon sorunununun Türkiye'nin gündeminden kaldıracaklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı Orta Vadeli Programa ilişkin ilk sunumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı.

OVP'nin kamu kesimi ve özel kesimler için belirsizlikleri ortadan kaldıran bir yol haritası niteliği taşıdığını ifade eden Cevdet Yılmaz, "3 yıllık bir yol haritası hazıladık. İstişare ve ortak akıl bizim düsturumuzdur" dedi.

PROGRAMIN 4 TEMEL AMACI VAR

Programın 4 temel amacının var olduğuna dikkati çeken Yılmaz, temel amaçlarda makroekonomik ve finansal istikrarın sağlanması, enflasyonun tek haneye düşürülmesinin yanı sıra yatırım, istihdam, üretim, ihracat perspektifinde büyüme ve istihdamın devam ettirilmesi ve sosyal adalet ve refahın güçlendirilmesinin olacağını söyledi.

Yılmaz, orta vadeli programla kısa dönemli olumlu etkileri artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

2026 yılı sonu enflasyon hedefinin yüzde 8,5 olarak belirlendiğini belirten Cevdet Yılmaz, 2023 enflasyon hedefinin ise yüzde 65, 2024'te yüzde 33, 2025'te ise yüzde 15,2 olacağını söyledi.

Yılmaz, kaynakların verimli kullanarak tasarrufların sağlanacağını açıkladı.

https://youtu.be/iHwRswGxE6Y

ERDOĞAN: OVP İLE ENFLASYON SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın program sunumu sonrasında kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OVP'nin ayrıntılarını açıkladı.

"Karşı karşıya olduğumuz çeşitli zorluklara rağmen hedeflerimize ulaşma noktasında en küçük bir şüphemiz yoktur" diyerek OVP'nin kapsamlı bir program olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıkı para politikasının desteğiyle enflasyonu yine tek haneye düşüreceklerini söyledi.

Yüksek katma değerli yatırımların önünü açacaklarını belirten Erdoğan, 3 yıllık dönemde enflasyonla mücadele sürecini destekleyici çerçevede ortalama yüzde 4,5 oranında büyümeyi hedeflediklerini kaydetti.

"ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİDİR"

Programın ilk yılında tüm kaynakları deprem bölgesine tahsis ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında tamamında 3 trilyon liraya yakın kaynak ayrıldığını kaydetti.

Program döneminde para, maliye ve gelirler politikalarını tüm araçlarıyla uygulayarak enflasyonu artıran yapısal unsurları da ortadan kaldıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  programın sonunda yüksek gelirli ülkeler arasına girmeyi öngördüklerini söyledi.

Hindistan'da yapılacak olan G-20 toplantısı işte bütün bu konuları ele alacaklarını belirten Erdoğan, "Tüm bu konuları orada da işleyeceğimiz önemli başlıklar olacak. Böylece tıpkı daha önce olduğu gibi yine orta vadede tek haneli enflasyon rakamına ulaşacağız. Mali disiplin ile desteklenen dezenflasyon süreci güven ve istikrar ortamını pekiştirerek iş ve yatırım ortamımızı iyileştirecek, ihracat odaklı bir büyüme iklimi sağlayacaktır" diye konuştu.

Kamu yatırım projelerini gözden geçirerek ekonomiye hızla kazandırılabilecek projelere öncelik vereceklerini de ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu harcamalarında periyodik gözden geçirmelerle verimsiz harcama programlarını tasfiye ederek kaynakların öncelikli alanlara tahsisini sağlayacağız. Avrupa Birliği ile ticaretimize yeni bir boyut kazandırmak üzere Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.Bürokratik ve hukuki öngörülebilirliği güçlendirerek doğrudan yatırımları ülkemize çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan ayrıca, Ekim ayında Meclis’e sunacakları 2053 yılı perspektifi ile hazırlanan 5 yıllık Kalkınma Planı ve Program dönemini de içeren bir atılım sürecini başlatacaklarını kaydetti.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı