Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılışını yaptı

Afrika turu kapsamında Senegal temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği kançılarya binasının açılışını yaptı.

ANKARA (İGFA)  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal’de Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yıllık aranın ardından Senegal’e ziyarette bulunduğunu hatırlatarak, “Afrika ülkeleri içinde Senegal bizim için gerçekten müstesna bir konumda bulunuyor. Dakar Büyükelçiliğimiz 1960’lı yıllarda Afrika’da açtığımız ilk büyükelçiliklerimizden bir tanesidir. Yine, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA da Batı Afrika’daki ilk ofisini 2007’de Dakar’da açtı. Senegal ve Dakar, bizim Afrika’yla yeniden buluşmamızın, yeniden kucaklaşmamızın adeta ilk adresi oldu. İşte bugün bu güçlü tarihî, kültürel ve beşeri bağlarımızı bir adım daha öteye taşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 yılındaki ziyareti sırasında burayla ilgili bir protokol imzalandığını ve bu protokol çerçevesinde Senegal Hükûmeti’nce 10 bin metrekarelik arsanın tahsis edildiğini kaydetti.

https://youtu.be/gcraFGRpGAk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 11 Eylül 2020’deki Senegal ziyareti sırasında binanın temelinin atıldığını ve çalışmaların süratle yürütüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal ile ilişkilerin mükemmel düzeyde seyrettiğini söyledi. Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall başta olmak üzere, Dışişleri Bakanı Aissata Tall Sall ve Senegal makamlarına bu sürece sağladıkları destek dolayısıyla teşekkürlerini ileten Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlü bir şekilde devam ettiğini ve Türk şirketlerinin başta inşaat sektörü olmak üzere Senegal’in altyapı ve kalkınmasına destek vermelerinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan binaların hayırlı olmasını dileyerek, açılışa iştirak edenlere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Maarif Vakfı kurumlarında eğitim gören öğrenciler ve beraberindekilerle kurdele keserek Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilik binasının iki ülke halklarına hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele kesiminin ardından üzerinde, “Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği binası ve lojmanları 22 Şubat 2022 günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmış ve hizmete girmiştir” yazan tabela üzerindeki örtüyü kaldırdı ve binada incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kançılarya binasının bahçesine fidan dikerek, can suyu verdi.



81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi
Tarımsal üretim kredilerinin esasları belirlendi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı