Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

CUMA KAPALI SEMT PAZARI TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ’UN KATILIMI İLE AÇILDI

CUMA KAPALI SEMT PAZARI TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ’UN KATILIMI İLE AÇILDI

CUMA KAPALI SEMT PAZARI TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ’UN KATILIMI İLE AÇILDI

 Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cuma Kapalı Semt Pazarı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve beraberindeki il protokol üyelerinin katılımı ile düzenlenen törenle hizmete alındı.

Vatandaşların ve Pazar esnafının iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabilmeleri için şehir genelindeki birçok Pazar alanında yenileme çalışması gerçekleştiren Aksaray Belediyesi Şifahane, Hassas ve Nakkaş Mahallelerinin kesişme noktasında yer alan Cuma Kapalı semt pazarını da modern ve kullanışlı hale getirdi.

Cuma Kapalı Pazar alanı açılış törenine Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Belediyesinin genç, dinamik ve çalışkan bir belediye başkanına sahip olduğunu belirten Muş, açılışı yapılan kapalı pazar yerinin vatandaşlara hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.

38 gün sonra Türkiye'de seçim yapılacağını ve seçmenlerin sandık başına gideceğini anımsatan Mehmet Muş, şöyle devam etti:

“2023'ten itibaren ülkemizi 5 yıl yönetecek kişiyi seçeceğiz. Hem milletvekilliği için hem de Cumhurbaşkanlığı için seçim olacak. Aksaray sağ olsun geçtiğimiz seçim dönemlerinde yüksek bir destek verdi. Aynı desteği bu seçimde de sizlerden bekliyoruz. İradenin olmadığı yerde idare olmaz ve yönetim olmaz. Belirsizlikler Türkiye'ye zaman kaybettirir. Geçmiş 20 yılda yaptıklarımız önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacaklarımızın apaçık bir göstergedir. 7-9-10 kişi bir araya gelip Türkiye Cumhuriyeti'ne hükümet etmesi mümkün değildir. Bir yerde irade yoksa orada maalesef idarede olmaz.”

Muş, dünyanın içerisinden geçtiği süreci herkesin bildiğini, Türkiye'nin çevresinin istikrarsızlıklarla dolu olduğunu söyleyerek, "Türkiye kendi içerisinde istikrarını ve ekonomik büyümesini sürdürmeye devam ediyor." dedi.

İstikrarın ve güvenin devam etmesi gerektiğini dile getiren Muş, "Bunun adresi de Cumhur İttifakı'dır. Türkiye'nin bir bilinmeyenle hangi görüşmenin, pazarlıkların neticesinde oluşturulan bir siyasi menfaat bloğunun taşıyacağı yerde olmamalı. Bu durumdan bir daha geri dönüş olmayacak. Bunlar bizi elde ettiğimiz ekonomik noktadan geriye götürebilir. Bunun için bizi daima ileriye ve gelişmeye açık olan Cumhur İttifakı'na sizlerin desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı açıklamada tüm İslam Aleminin ramazan ayını tebrik etti. Milletvekili Cengiz Aydoğdu açıklamalarının devamında Ramazan ayının deprem felaketini yaraları sarmaya vesile olması temennilerinde bulunarak Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve çalışma arkadaşlarına Aksaray’a kazandırdıkları Kapalı Pazar alanı için teşekkür etti.

Hizmete alınan yeni Pazar alanı ve diğer kapalı Pazar alanları hakkında bilgiler veren Başkan Dinçer konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başladı. Başkan Dinçer, Tüm İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ettiği konuşmada Kapalı Pazar alanları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; Daha önce TOKİ bölgesi olarak adlandırdığımız bölgede yaptığımız çok amaçlı da kullanılabilen Kapalı Pazardan vatandaşlarımızın son derece memnun kalması ile Perşembe Pazarı ve Kurtuluş Semt Pazarını da tamamen yenileyerek modern görünüme kavuşturduk.

Aksaray’ın en fazla nüfus yoğunluğunun olduğu Şifahane, Hasas ve Nakkaş Mahalleleri’nin kesişme noktasında yer alan yaklaşık 40-50 bin nüfusa hitap eden Cuma Semt Pazarı; 1996 yılında 1000 m2 alan üzerinde küçük barakalarla kurulmuş eski semt pazarlarımızdan biriydi.

Şehrimize yakışmayan; kullanışlılığını kaybetmiş ve deforme olmuş bu Pazar alanını ortadan kaldırmak için 3 Bin 910 metrekare inşaat alanı üzerine 3 Bin 300 metrekarelik alanı çelik konstrüksiyon ile kapattık.

Pazar alanımızı altyapısından çevre düzenlemesine kadar baştan aşağı yeniledik. 250 Pazarcı esnafımızın ve mahalle sakinlerimizin iklim şartlarından etkilenmeden alışverişini yapabileceği Pazar alanımız diğer günlerde otopark, toplanma yeri, mahalle meclisi, organizasyon alanı ve kurban kesim alanı gibi çok amaçlı olarak kullanılacaktır. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Ramazan-ı Şerifini kutluyorum. ‘’ Dedi.

Kurdele kesme töreninin ardından Mahalle iftarına katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve beraberindeki heyet vatandaşlarla da sohbet etti.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu