Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler Yapılacak

Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler Yapılacak

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge gönderdi. Genelgede,içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlandığı ifade edildi.

Kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla 81 İl Valiliği talimatlandırıldığı belirtildi.

Daha önce genelgelerle her bir iş yeri/faaliyet alanı için alınması gereken önlemler belirlendiği hatırlatılan genelgede, bu kapsamda ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, dernek lokalleri, düğün ve nikah yapılan yerler, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, park/piknik alanları vb. yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parkların; valiler yönetim ve koordinasyonunda tüm illerde 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü denetimleri gerçekleştirilecek.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce başta şehir içi ya da şehirler arası toplu ulaşım araçları olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu/bulunabileceği halka açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmiş diğer kuralların denetimine yönelik gerekli planlama ve hazırlıklar yapılacak.

Denetim ekipleri, her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde düzenlenecek



Başkan Özarslan Kırıkkalelilerle iftar sofrasında buluştu
Halter ve güreşte Karatay rüzgarı
Ankara Halk Ekmek'ten mobil pide üretimi
Ankaralılarla ete Mobil Market'le kavuştu
Ankara Büyükşehir'den iftarlık ikram
Eyüp Kahveci'den Mansur Yavaş'a ziyaret
Akaryakıta dev zam geliyor
Staj ve çıraklık mağduriyeti Meclis gündeminde
Turizm yol haritası tamamlandı
Memduh Büyükkılıç'tan Bakan Kacır'a ziyaret
Yazıhan Belediye Başkanı CHP’den ihraç edildi
Ege'ye kuvvetli yağış ve sel uyarısı
Aksaraylı Asker Hayatını Kaybetti
Türk Kuaför Milli Takımı, Rusya’da Avrupa Şampiyonu 0ldu!
NATO: TCG Anadolu Letonya kıyılarında
  • Cumartesi 10.5 ° / 6.4 ° false
  • Pazar 7.5 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 5.8 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı