Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ÇOCUKLUK BİZDE KALSIN

ÇOCUKLUK BİZDE KALSIN

ÇOCUKLUK BİZDE KALSIN

Aksaray Valiliği ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile çeşitli kurum ve kuruluşların iş birlikteliğinde “Çocukluk Bizde Kalsın”mottosuylaçocuk işçiliği ile mücadele kapsamında çalışmalar devam ediyor.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile mücadele kapsamında İlimizde riskli bölgelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören ve yine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen öğrencilerle Çocuk İşçiliği Mücadele Mobil Ekibi (ÇİMB)   çalışmaları kapsamında tespit edilen Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce belirlenen çocuklar ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünce belirlenen çocuklarla daha etkin ve verimli bir zaman geçirilmesi, farkındalık oluşturulması ve çocuk işçiliği ile etkin mücadele kapsamında çocuklar ören yerlerini gezerek doyasıya eğlendiler.

Aksaray Valiliği öncülüğünde,  Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürülüğü, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Selime ve Ihlara Belediyelerinin destekleriyle çocuklar Selime Beldesi, Selime Sultan Türbesi, Selime Katedrali, Ihlara Vadisi, Belisırma, Camii Kilise, Güzelyurt başta olmak üzere ören yerlerine gezi gerçekleştirdiler.Ayrıca Çocuklar Aksaray Bilim Merkezi’nde AFAD Afet Farkındalık Sergisinde gezdirilmiş ve afet farkındalık alanındaki materyaller, hissedilebilir yüzeyler, sesli anlatım özellikleri ile merkez görevlileri Rehber Öğretmenlerden bilgi almaları sağlanmıştır. Çocuklar daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Dağılgan’da bulunan Spor Tesisleri gezmeleri sağlanmış ve Gençlik Liderleri tarafından okçuluk sporu hakkında bilgilendirilerek ok attırma etkinliği gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR BU YAZ DOYASIYA EĞLENECEKLER

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çocuk işçiliği ile mücadele birimi ve iş ve meslek danışmanları tarafından bir dizi bilgiler verilen çocuklar; ziyaretten dolayı mutluluklarını belirterek ilk kez Aksaray'ı bu kadar geniş bir şekilde gezdiklerini bu ziyaretten dolayı Aksaray Valiliği ile ilgili kurumlara teşekkür ettiler.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ;“önümüzdeki yıl daha farklı etkinliklerle Çocukluk Bizde Kalsın sloganıyla çocuklarımızın yaz dönemi boyunca verimli bir yaz ayı geçirmeleri için Valiliğimiz öncülüğünde kurum ve kuruluşlarımızın iş birlikteliğin de kültürel ve sosyal projelere devam edilecektir.” dedi.

Çocuklarımızın ve genç işçilerin sağlık ve güvenliklerini, fiziksel, zihinsel, ahlaki ve sosyal gelişimlerini veya öğrenimlerini tehlikeye atmadan ekonomik istismarlarına önlemek maksadıyla kurum ve kuruluşlarımızın iş birlikteliğinde çalışmalar gerçekleşiyor.

GÖNÜL ELÇİLERİ SAHAYA ÇIKIYOR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ikinci 100 günlük icraat programı kapsamında 81 ilde çocuk işçiliği ile mücadele birimlerinin oluşturulması ve Gönül Elçilerinin de mücadele sürecine desteğinin sağlanması eylemi yer almaktadır. Bu doğrultuda Gönül Elçilerimiz ile birlikte daha fazla sahada yer alınacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sanayide, ağır ve tehlikeli işlerde, sokakta ve mevsimlik gezici tarım da olmak üzere başta en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin önlenmesi temel hedefi ile ilgili tarafların katkılarıyla çocuk işçiliği ile mücadele ulusal programı başarıyla yürütülmektedir. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzde çocuk işçiliği mücadele birinin kurulması doğrultusunda bir farkındalık projesi olarak çocukluk bizde kalsın projesi yürütülmektedir.

Bu yıl içerisinde farklı dönemlerde okçuluk, basketbol, başta olmak üzere sportif faaliyetler yine çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak maksadıyla mevsimlik tarım işçilerinin faaliyet yürüttüğü alanlarda gezici kütüphane marifetiyle okuma programları ve sinema günleri düzenlenmiştir.Örenyerleriziyaretleri ile de çalışmalarımız devam etmektedir.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu