Çobanların Kız Alamama İsyanı , Çobanlara Kız Verilmiyor

Çobanların Kız Alamama İsyanı , Çobanlara Kız Verilmiyor

Çobanların Kız Alamama İsyanı , Çobanlara Kız Verilmiyor

 

Hayvancılığın vazgeçilmez ve en önemli bir enstrümanı olan çobanlık mesleği, son zamanlarda temsilcilerini dünya evine girmekte zorda bırakıyor. Kendilerine kız verilmeyen genç çobanlar, sırf çoban oldukları için kız alamadıklarını söyledi.

Hayvancılık sektöründe İç Anadolu´nun güçlü bir ili olan Aksaray´da çobanlar kız alamamaktan şikâyetçi. İşi hayvanlara bakmak olan çobanlar, her ne kadar meslek isimleri sürü yöneticisi olarak değişse de bazı sıkıntılarından kurtulamadı.

Çobanlara ve aynı zamanda köyde yaşayan gençlere kız verilmediğini belirten Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, ?Çobanlara gerçekten kız verilmiyor. Neden? Çünkü insanlar köylerde yaşamak istemiyorlar. Temel sorun bu. İnsanların köylerde yaşamasını temin etsek çobanlara da kız verirler. Aslında köyde yaşayan gençlerimize kız vermiyorlar desek daha kapsamlı ve doğru olacak. Çünkü insanlar daha iyi şartlarda, daha iyi yerlerde daha güzel yerlerde yaşamak istiyorlar. Bu herkesin bir hakkıdır. O yüzden bizler özellikle köylerimizi küçük birer minyatür şehir haline getirerek bu sorunu çözeriz diye düşünüyorum? dedi.

Onlarca çoban arkadaşının bekâr gezdiğini ve kız verilmediğini belirten Çoban Ramazan Ayhan, ?Biz çobanlık yapıyoruz. Onca arkadaşlarımız var ama kız vermiyorlar, bekâr geziyorlar. Çoban deyip bu arkadaşlarımıza kız vermemek ayıp oluyor. Çobanız diye insan değil miyiz? Neymiş, çobanmışız, sigorta yokmuş, koyunun arkasındaymışız. Onca çoban arkadaşlarım var evli, huzurlu, mutlu? diye konuştu.



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik