Çiftlik damı çöktü 30 koyun 4 kuzu telef oldu

Çiftlik damı çöktü 30 koyun 4 kuzu telef oldu

Çiftlik damı çöktü 30 koyun 4 kuzu telef oldu

Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Armutlu Köyünün Dokuzlar Yaylası Amaç Çiftliğinde meydana geldi. Kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sabah saatlerinde Necati Amaç’a (64) ait mandıra çöktü. İçerisinde 30 koyunun ve 4 kuzunun bulunduğu mandıra koyunların üzerine çökerken 30 koyun ve 4 kuzu telef oldu. Haberi alan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Kızılay Şube Başkanı Yusuf Öztürk’ü de yanına alarak olay yerine gitti. Mandıra sahibi Necati Amaç ile görüşen Vali Aydoğdu zararının valilik tarafından karşılanacağını söyledi. 
Yaşadığı olayı anlatan Necati Amaç, “7’de kalktım sobayı yeniden yakıp koyunun samanını vereceğim. Ondan sonra baktım koyunun birazı dışarıda mandıra aşağıda. Yengene ‘Kız koyun gitmiş’ diye dövünürken yengen ‘Bir dur ya biz de içinde olsaydık ne olacaktı’ dedi. Bende ‘Ulan bu avratta doğru söylüyor’ dedim. Allah razı olsun emmi oğlu geldi uğraştık ama yol açık değil gelen giden yok. Şu anda 30 tane koyun 4 tane de kuzum gitti. Sayın Valim Allah bin kere razı olsun, anası babası nur içinde yatsın. ‘Senin malını karşılayacağız mandıranı da yapıp malını getireceğiz. Sen 5-6 gün emanet bakacak yer bul’ dedi” diye konuştu. 
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ise, “Sabah Armutlu köyümüzde amcamızın ahırının çöktüğünü duyduk, geldik. Derdine ortak olalım diye. Amcamızın hayvanlara olan düşkünlüğü, maddi değerinden çok hayvanların ölmesi onu derinde üzmüş. Bu anlamda gerçekten insani bir duygu, böylesine güzel bir şekilde ağlıyor yani. Derdi o canların gitmesi. Bizlerde devlet olarak Mahmut beyde burada, karşılayacağız. Aynı zamanda ahırı da 3-4 gün içinde yapıp kendisine teslim edeceğiz. Bugünler geçer ama bu zor günlerde bizim birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Bunun yanında, bu olumsuzlukların yanında olumlu bir tarafta şu. Biliyorsunuz Aksaray ve Konya çevresi biliyorsunuz en az yağış alan yer. Bu karın olması bizim açımızdan bir rahmet, bir umut” dedi.
Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise, “Üyemizin mandırası çöktü, 30 kadar hayvanı telef olmuş. Bize ihbar geldi, sayın valimiz ile birlikte geldik. Valimiz sağ olsun hem mandırasını hem de zararının temin edileceğini sözünü verdi. Üreticimizin bu zor gününde biz birlik olarak ve devlet olarak yanındayız, geçmiş olsun diyoruz” şeklinde konuştu.



Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı
Aksaray ÖNDER’den Protokol Ziyaretleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, hadsizlikler karşısında asla susmaz!
Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı
Diplomasi tarihine yeni sayfa... Dışişleri Bakanlığı'na yeni yerleşke geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Menderes ve dava arkadaşları için anma mesajı
MEB'den liseler arası aşçılık yarışması
MEB'den öğrencilere mesleki yönlendirme hamlesi
Balıkçılara dev destek! Balıkçılık gemi sayısı yüzde 65 arttı
MEBİ ortaokul öğrencilerinin kullanımına sunuldu
Büyükbaşta manda sayısı azaldı
Tamer Karadağlı’dan Gaziantep Şehir Tiyatrosu’na ziyaret
Dış ticarette 32 il 1 milyar doları aştı!
EL EMEĞİ ÜRÜNLER KADINLAR LOKALİ SERGİ VE SATIŞ OFİSİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR
IQ Money ve Paypole'un faaliyet izinleri iptal edildi
  • Perşembe 18.8 ° / 17.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı