ÇİFTÇİ ÜRÜN EKEMEYECEK DURUMDADIR.

ÇİFTÇİ ÜRÜN EKEMEYECEK DURUMDADIR.

ÇİFTÇİ ÜRÜN EKEMEYECEK DURUMDADIR.

ÇİFTÇİMİZİN ZARARI KARŞILANMALI, BORÇLARI ERTELENMELİDİR.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kuraklıktan sonra dolu afetinin mağdur ettiği çiftçilerle buluşmak üzere görevlendirilen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut ile Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ilimizi ziyaret etti. 

Aksaray Ziraat Odası’na giderek Başkan Emin Koçak ve üreticilerle buluşan CHP Heyeti, kuraklık ve dolu afetiyle ilgili bilgi aldı. Aksaray’ın tarım kenti olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Kuraklıktan kaynaklı 500-600 bin dekar ekili alanda ciddi zarar oluşmuştu. Kentimizde bu ay başında yaşanan dolu afeti nedeniyle de 20 bin dekardan fazla alanda zarar var. Çiftçimizin zararı karşılanmalı, borçları ertelenmeli, faizsiz kredi ve yeterli destek verilmeli” diye konuştu.

Üretici köylüleri dinleyen vekiller zararın karşılanması ve üreticinin desteklenmesi için iktidara çağrı yaparak açıklamada bulundular. 

 "Bu yıl kuraklığın hakim olduğu bölgede dolu afeti de çiftçinin canını yaktı, zararını katladı. Ne yazık ki AKP her krizde olduğu gibi bunda da çiftçileri yalnız ve sahipsiz bıraktı. Çünkü bunlar tarımı ve çiftçiyi üvey evlat olarak görüyor. Derhal çiftçinin zararı tespit edilip karşılanmalı, borçların faizi silinmeli ve 5 yıl ötelenmelidir. Çiftçiye hibe ve ucuz kredi verilmelidir. Aksi takdirde çiftçi seneye ürün ekemez hale gelecektir."



Bebek ölümleri ile ilgili kapsamlı rapor TBMM'de
TBMM Plan ve Bütçe'de Türkiye Varlık Fonu'nun denetim raporları görüşülüyor
Konya Büyükşehir'den Mansur Yavaş'a su yanıtı
Bakanlıktan 'gece kulübünde çocuk çalıştırılıyor' iddialarına net yanıt
Ara tatilde demiryoluna ek sefer ve vagon takviyesi... 24 bin 24 kişilik ek kapasite
Bursa Nilüfer'in yatırımlarına 'Özel'den temel atma sözü
Gümrüklerde dijital dönüşüm... İhracatçıya özel PIN ile güvenli veri erişimi
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’a Veda Etti
Temassız ödemelerde şifresiz limit 2 bin 500 TL oluyor
Tavuk eti üretimi 233 bin tonu aştı
Trabzon Büyükliman’a gölet müjdesi
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 9 BİN 250 VATANDAŞA BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ
ŞEHİR GENELİNDE İZİNSİZ TENTE VE ÇIKMALARA DENETİM ARTIRILDI
AKSARAY’DA KADINLARA YÖNELİK MİRAÇ KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI
BAŞKAN AKTÜRK: 2025 YATIRIM YILI OLDU
  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false
  • Cuma 6.9 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu