ÇİFTÇİ ÜRÜN EKEMEYECEK DURUMDADIR.

ÇİFTÇİ ÜRÜN EKEMEYECEK DURUMDADIR.

ÇİFTÇİ ÜRÜN EKEMEYECEK DURUMDADIR.

ÇİFTÇİMİZİN ZARARI KARŞILANMALI, BORÇLARI ERTELENMELİDİR.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kuraklıktan sonra dolu afetinin mağdur ettiği çiftçilerle buluşmak üzere görevlendirilen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut ile Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ilimizi ziyaret etti. 

Aksaray Ziraat Odası’na giderek Başkan Emin Koçak ve üreticilerle buluşan CHP Heyeti, kuraklık ve dolu afetiyle ilgili bilgi aldı. Aksaray’ın tarım kenti olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Kuraklıktan kaynaklı 500-600 bin dekar ekili alanda ciddi zarar oluşmuştu. Kentimizde bu ay başında yaşanan dolu afeti nedeniyle de 20 bin dekardan fazla alanda zarar var. Çiftçimizin zararı karşılanmalı, borçları ertelenmeli, faizsiz kredi ve yeterli destek verilmeli” diye konuştu.

Üretici köylüleri dinleyen vekiller zararın karşılanması ve üreticinin desteklenmesi için iktidara çağrı yaparak açıklamada bulundular. 

 "Bu yıl kuraklığın hakim olduğu bölgede dolu afeti de çiftçinin canını yaktı, zararını katladı. Ne yazık ki AKP her krizde olduğu gibi bunda da çiftçileri yalnız ve sahipsiz bıraktı. Çünkü bunlar tarımı ve çiftçiyi üvey evlat olarak görüyor. Derhal çiftçinin zararı tespit edilip karşılanmalı, borçların faizi silinmeli ve 5 yıl ötelenmelidir. Çiftçiye hibe ve ucuz kredi verilmelidir. Aksi takdirde çiftçi seneye ürün ekemez hale gelecektir."



10 ton kokain operasyonunda Türkiye ayağı... 7 şüpheli yakalandı
Zeynep Sönmez Avustralya Açık’ta tarih yazdı
Adalet Bakanlığı'na dijital dönüşüm ödülü
Sürücüler dikkat! D-100 Bolu Dağı Geçidi'nde kar ve buzlanma
Enerji ekipleri zorlu koşullarda görev başında
Milli vurucu İHA’lar KARGU ve ALPAGU Avrupa semalarında
Bahçeli: SDG'nin tek seçeneği Suriye'nin birliği içinde entegrasyondur
AKSARAY ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI’NDA SELİM İNÇ DÖNEMİ
“Geçici Koruyucu Aile” 100’üncü bebeği Ege Berk, Samsun'da koruyucu ailesiyle buluştu
Ankara'da Gordion Düğümü Çözen Hikâyeler sergileniyor
İzmir'de Bornova’nın kalbi değişiyor
Destekleme ve yetiştirme kurslarında yeni dönem
Jandarma'dan siber suç uyarısı: Her linke tıklamayın
Ankara Keçiören öğrencilerinden sanatsal dolu yolculuk
Aksaray Resmen “Yatırım Alanı Yeri” Oldu Geleceğin sanayi merkezi İç Anadolu’ya, Aksaray’a kayıyor
  • Pazar 3.1 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 3.3 ° / 0.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 3.8 ° / -0.6 ° Güneşli