Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

“Çiçeğim Takas” projesine ilgi büyük

“Çiçeğim Takas” projesine ilgi büyük

“Çiçeğim Takas” projesine ilgi büyük

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yoğun ilgi gören “Çiçeğim Takas” projesine devam ediyor. Başkentlilere ellerinde bulunan çiçekleri ücretsiz olarak takas imkânı sağlayan uygulama son olarak Çankaya Metin Oktay Parkı’nda gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiçekseverleri bir araya getirerek doğal çevreye olan duyarlılığı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Başkentlilerin ellerinde bulunan çiçekleri ücretsiz olarak takas etmelerini sağlayan “Çiçeğim Takas” uygulamasına devam ediyor.

ÇİÇEĞİM TAKAS UYGULAMASINA BAŞKENTLİLERDEN YOĞUN İLGİ

Çankaya Metin Oktay Parkı’nda gerçekleştirilen Çiçeğim Takas uygulaması ile çiçekseverler evlerinden ve bahçelerinden getirdikleri bitkileri ücretsiz olarak beğendikleri saksı çiçekleri ile değiş tokuş yaptı. Yoğun ilgi gören uygulama ile vatandaşlar bitki koleksiyonlarını da genişletirken, ücretsiz toprak değişimi ve çiçek bakımı yaptırma imkânı da buldu.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Taşkesti uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

“Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gören çiçek takası uygulamasını bu hafta Behçelievler Metin Oktay Parkı’nda, Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle yaptık. Mahalle sakinlerimizin evlerinde bulunan, bakıma muhtaç olan çiçek koleksiyonunu değiştirmek ve geliştirmek isteyenlere ücretsiz takas programı uyguluyoruz. Yaz aylarına doğru Çiçeğim Takas uygulamasına diğer parklarda da devam edeceğiz.”

BAHÇELİEVLER SAKİNLERİNDEN ABB’YE TEŞEKKÜR

Evlerinde bulunan çiçekleri takas etmek için Metin Oktay Parkı’na getiren mahalle sakinleri uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti:

-Şevket Özgün (Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı): “Bugün ABB ile birlikte çiçeğim takas şenliği yaptık. Bu uygulama Mansur Yavaş geldikten sonra başlatılan bir uygulama… Daha önce metro istasyonlarında yapılmıştı biz hayran kaldık bayıldık. Bu sene Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızdan semtimizde, parkımızda yapmalarını istedik. Bugün burada harika bir gün yaşadık. Ankara’da 2 gün kar ama bugün burada çiçek açtı. Sabahtan beri de komşularımız çiçeklerini takas ettiler. Çok teşekkür ediyoruz Ankara Büyükşehri Belediyesine, sevgili Mansur Yavaş’a…”

-İsmail Durna: “ABB’ye düzenlemiş olduğu çiçeğim takas şenliği için teşekkür ediyorum. Sabahtan beri komşularımız eski çiçeklerini getirip yenilerini alıyorlar. Bizlerde bundan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

-Zeynep Betül Günel: ”Emekli öğretmenim… Gördüğüm en güzel şey, Mansur Yavaş’ın ve Büyükşehirin bize olan destekleri, sırtımızı dayadığımız yerin sağlamlığı... Bunun için de çok mutluyum. Yalnız bırakılmadığımız için mutluyum. Evde çiçeğim öldü diye üzülüp kapı kapı dolaşıp çaresiz kalmaktansa bilgi dolu takaslarınızla evimize ve bahçemize yeni çiçekler götürüyoruz. Çiçek bizim olmazsa olmazımızdan… Bugünkü etkinlik için sizi kutluyorum hem de emekleriniz için teşekkür ediyorum.”



Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı