Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

CHP’NİN KURULUŞU MUHTEŞEM TÖRENLE KUTLANDI

CHP’NİN KURULUŞU MUHTEŞEM TÖRENLE KUTLANDI

CHP’NİN KURULUŞU MUHTEŞEM TÖRENLE KUTLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 98. Kuruluş Yıldönümü CHP Aksaray İl Örgütü’nün düzenlemiş olduğu muhteşem bir etkinlikle kutlandı.
 Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Örgütü bir çay bahçesinde düzenlediği etkinlikle kutlandı. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adana Milletvekili Orhan Sümer, CHP il ve ilçe yönetimi, CHP'li belde belediye başkanları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen programda konuşan; CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Aksaray’ın tüm ilçelerinde örgütlenmelerini tamamladıklarını belirterek “Bugün 9 Eylül’ün yıl dönümü anısına böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliği düzenlememizin amacı bir doğum günü pastası kesmek değil. Bunu her bir üyemin anlamasını istiyorum. Bunu kişisel eğitim uzmanları söyler, kendini tanı cümlesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi kendisini tanıyacak. Çatısında siyaset yaptığı, bu çatının ne anlama geldiğini iyi anlayacak ve bu sorumlulukla bundan sonraki adımlarını da atmaya devam edecektir” dedi.
 
“GÜCÜMÜZÜ TARİHTEN ALIYORUZ”
Partinin kuruluş sürecine de değinen Ertürk “Bir lider çıkar bir liste hazırlar İçişleri Bakanlığına gider ‘ben böyle bir parti kurdum’ der. Çatısında siyaset yaptığımız partimiz böyle bir parti değildir. Türkiye’de 100’ün üstünde siyasi parti var. Bir tanesinin dünyada eşi, benzeri yok. Anadolu’nun işgal edilmiş olduğu, başkentinin düşman askerleri tarafından zapt edilmiş olduğu bir ortamda yoksul Anadolu köylüsünün örgütleyip kurmuş olduğu bir parti. Kurucular kurulunda şehitlerin, genç yaşta dul kalmış gelinlerin, babasını mezar başında tanıyan çocukların olduğu parti. Kurucular kurulunda şanlı komutanların olduğu bir parti. İsmet Paşanın Mustafa Kemal Paşa’nın olduğu bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Gücümüzü tarihten alıyoruz, geleceğe umutla ışıkla bakacağız. Önce inanacağız çünkü inanmak başarının yarısıdır. İnanmak tek başına yetmez gece gündüz çalışacağız. Tek başına çalışmak yetmez, Cumhuriyet Halk Partisi üyelik kartını taşıyan herkes bu onurlu mücadeleye katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
“CUMHURİYETE BORCUMUZ VAR”
“Her zaman dediğim gibi bizim bu Cumhuriyete borcumuz var” diyen Ertürk “Çünkü bu Cumhuriyeti kuran milletin efendisidir. Bu borcu biliyoruz ve bu borcu ödemenin zamanı gelmiştir. Kaybedecek bir dakikamız yok. 1. Yüzyılda kanla kazandığımız Cumhuriyeti, 2. yüzyılda bilimle teknolojiyle çiftçimizi ayağa kaldırarak ve gençlerimize umut olarak yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyeti biz kurduk, 2. yüzyılda yeniden inşa edeceğiz. Bunun için 73 yaşındaki genel başkanımızın 450 kilometre yol yürüdüğü siyasi partide hiçbirimizin dinlenmeye, durmaya, yatma ve görevi bir başkasının yapmasına tahammülüz yok” dedi.
 
“CHP’YE İFTİRA ATTIKLARINA BAKMAYIN!”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da AK Parti’nin tarihe “yolsuzluklarla geçtiğini” savunarak, “Erbakan bugün yaşasa ‘Sizi gidi hırsızlar sizi’ demez miydi?” diye sordu. Öztunç, yurttaş yoksullaşırken İngiltere'deki "tefecilere faiz ödendiğini" belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti her gün 79 milyon 350 bin dolar faiz ödüyor. Her gün bu devlet İngiltere’deki bir avuç tefeciye 79 milyon 350 bin dolar faiz ödüyor. Kimin parası bu? Benim, köylünün, işçinin, talebenin, öğretmenin parası. Burası CHP. Burası ocak, baba ocağı, evimiz, yuvamız, yurdumuz. Burası vatan, bu devleti kuranların partisi. Bu parti İçişleri Bakanlığı’na gidip dilekçe verilerek kurulmuş parti değil. Bu parti belediye başkanıyken, ABD’ye gidip, icazet alınarak kurulmuş bir parti değil. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle iki büyük eserinden biridir. Bakmayın siz birilerinin iftira attığına. Bakmayın siz birilerinin CHP ile ilgili ileri geri konuştuğuna, kıskançlıktan yapıyorlar. Çünkü onların ağababalarının partileri vardı, kuruldu, bitti. Hepsi geldi, geçti. CHP kalmaya devam ediyor. Bakmayın paçavra gazetelerine manşet yapmalarına, ’98 yıllık zulüm’ diye. 98 yıldır CHP vardı, bin yıl da geçse var olmaya devam edecektir. Birilerinin CHP ile zoru var. Birilerinin dedesi Kurtuluş Savaşı’nda kaçıp giderken, ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ derken, bizim dedelerimizi düşmanı bu topraklardan gönderdiler… Biz de önümüzdeki ilk seçimde tam bağımsız Türkiye için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye’de sorunlar büyük. 19 yıldır koltukta oturuyorlar, 50 yıl geriye götürdüler. 19 yıldır hükümetle, maalesef Türkiye kutuplaştı” ifadelerini kullandı.



Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Bütçe, Mart'ta 209 milyar TL açık verdi
MSB: 12 terörist havadan etkisiz!
İşsizlik verileri açıklandı
Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!
Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!
Silah kaçakçılarına İçişleri'nden 869 'Mercek'!
Akdeniz sallandı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli