Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

CHP'li Milletvekili Kayışoğlu, Bakan Çavuşoğlu'na Afganları sordu

CHP

CHP'li Milletvekili Kayışoğlu, Bakan Çavuşoğlu'na Afganları sordu

TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Dışişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na 2015 yılında AB uyum kriterleri çerçevesinde vize serbestisiyle ilgili yapılan çalışmaların yeniden gündeme alınıp alınmayacağını sordu.

ANKARA (İGFA) - TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dış politikanın milli olması gerektiği konusunda yapılan sunuma katıldığını ancak dış politikanın iktidar tarafından iç politikaya malzeme yapıldığını, bunun da güvensizlik oluşturduğunu öne sürdü. Milletvekili Altaca Kayışoğlu, iç politikaya kurban edilen en önemli uluslararası sözleşmelerden birisinin İstanbul Sözleşmesi olduğunu kaydetti.

Meclis’e girdiği dönemde vize serbestisi konusunda ciddi çalışmaların yapıldığını, AB uyum kriterleri doğrultusunda bir dizi kanun çıkarıldığını hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Siyasi Etik Yasası’nı Anayasa Komisyonu’ndan geçirmiştik ama bir anda ne olduysa oldu iç politika hamlesiyle Başbakan görevinden alındı, siyasi bir darbe oldu, yasa kadük oldu, vize serbestisiyle ilgili kriterler de yarım kaldı. Bu kriterler yeniden hayata geçirilecek mi, yolsuzlukla mücadele, insan hakları, siyasi etik yasası gibi konularda çalışmalar gündeme gelecek mi? Bu konularda ileri gitmediğimiz raporlarla ortaya konuluyor. Bunun raporlanmasına da gerek yok biz içeride bunları zaten yaşıyoruz. Gönül ister ki hiçbir şekilde uluslararası sözleşmeler, kurumlar, raporlar olmadan Türkiye Cumhuriyeti olarak zamanında dünyaya örnek olmuş, birçok devrimlerin öncülüğünü yapmış bir ülke olarak yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı, insan hakları, demokrasi konularında kendimizle yarışıp geçmişte olduğu gibi bütün bir coğrafyaya yeniden örnek olabilsek. İmza koyduğumuz üstelik kendi şehrimizin adını taşıyan ve iç politikaya kurban edilen uluslararası sözleşmelerin en çarpıcı örneklerinden birisi İstanbul Sözleşmesi’dir. İçeride birkaç kişi laf etti diye kendi şehrimizin ismini taşıyan bir sözleşmeden çekiliyorsunuz, bu sizin güvenirliğinizi zedeliyor. Dış politikanın en önemli unsurlarından birisi güvendir” diye konuştu.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli