CHP’li Gürer: Zeytinde yeni yol haritası şart

CHP’li Gürer: Zeytinde yeni yol haritası şart

CHP’li Gürer: Zeytinde yeni yol haritası şart

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te yaptığı açıklamada tarımdaki sorunlara dikkat çekerek zeytinde yaşanan rekolte kaybına, sigorta ödemelerindeki aksamalara ve iklim değişikliğinin etkilerine vurgu yaptı.

ANKARA (İGFA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında tarım sektöründe yaşanan güncel sorunları değerlendirdi. Zirai don olaylarının ardından ülke genelinde şiddetli bir kuraklığın yaşandığını belirten Gürer, bu sürecin tarımsal üretime ciddi zarar verdiğini söyledi. Bazı çiftçilerin zararı için sigorta ödemeleri yapılırken bazı üreticilerin ödemelerden yararlanamadığını ifade eden Gürer, uygulamadaki eşitsizliğe dikkat çekti.

Zeytinyağı ihracatında Türkiye’nin potansiyelin gerisinde kaldığını belirten Gürer, iklim değişikliği nedeniyle zeytinde yeni bir üretim ve pazarlama stratejisinin zorunlu hale geldiğini söyledi.

CHP'li Gürer, “2025 yılı için öngörülen yüzde 34,7’lik kayıp, ilerleyen dönemlerde daha büyük sorunların kapıda olduğunu gösteriyor. Zeytinde kooperatifleşme çiftçi için kritik önemde. Bölgelere göre üretim maliyetleri, toprak yapısı ve ekolojik şartlar değişiyor. Bu nedenle bölge bazlı destek politikaları geliştirilmelidir” dedi.

Üreticilerin sorunlarını Meclis’te gündeme getirmeye devam ettiklerini belirten Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığına çağrıda bulunarak, “Zeytin üreticisinin sorunları büyüyor. Üreticiyi sahada dinleyin, kalıcı çözümler üretin. Hem stratejik değere sahip hem de ihracat potansiyeli yüksek bir ürünün katma değerli şekilde yurt dışına satışını artıracak politikalar geliştirilmelidir.” dedi. Gürer, zeytinde rekolte kaybı, artan maliyetler ve pazarlama sorunlarının çözümü için kapsamlı bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu da vurguladı.



Aksaray’da Acı Olay: 38 Yaşındaki Ali Osman Köse Yaşamına Son Verdi
KTO, makine ve takım tezgahları sektörünün nabzını tuttu
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme yapıldı
1,46 milyar TL tarımsal destek hesaplarda
Asgari ücretle ilgili ilk toplantı yapıldı... İkincisi ayın 18'inde
CHP’li Sarıgül: Futbolda temiz eller operasyonu şart
PTT'den 185. yıla özel sergi
Cengiz Aytmatov Ankara Keçiören’de anıldı
MSB: 4 PKK’lı terörist teslim oldu
Aksaray Üniversitesi’nde Genç Kart Projesi’nin tanıtımı yapıldı
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
İşte 2026 yılı doğal çiçek soğanlarının ihracat listesi
Tohumculuk sektöründeki 'Rekabet' soruşturması genişletildi... O soruşturmada yeni firmalar eklendi
Çocukların suça sürüklenmesini araştıracak komisyon 'Resmi'leşti
AKSARAY BİLİM MERKEZİ’NDE LEGO BRICKZONE TASARIM GÜNÜ DÜZENLENİYOR
  • Cumartesi 11.4 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 10.2 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu