CHP'li Akın'dan 'doğal gaz' eleştirisi

CHP

CHP'li Akın'dan 'doğal gaz' eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, geçtiğimiz yıl enerji faturalarında yaşanan artışın enflasyondaki artışı bile geride bıraktığına dikkati çekerek, "Avrupa’da doğal gaz fiyatları son 7 ayda yüzde 90 oranında düşerken, Türkiye’de ise tek bir kuruş bile inmedi" yorumunu yaptı.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, parlamenter sistemin son bulup tek adam sistemine geçildikten sonra enerji faturalarının sürekli arttığına dikkat çekti.

2022 yılında art arda yapılan zamların vatandaşın enerji faturalarını ödeyemez duruma getirdiğine dikkat çeken CHP’li Akın, enerji enflasyonuna karşı alınan önemlerle ilgili konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı.

CHP’li Akın, vatandaşların enerji enflasyonuna karşı korunması için 2022 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışma olup olmadığını sormuştu. CHP’li Akın; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla yaklaşık 2 ay önce verilen yanıtta; “Önümüzdeki süreçte yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı arttıkça enflasyon içerisindeki payının azalması ve enerji maliyetlerinin gerilemesi beklenmektedir” değerlendirmesi yapılmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2022 yılında konutlarda doğalgaza yüzde 164; elektrikte ise yüzde 184 oranında zam yapıldığını anımsattı.

Geçtiğimiz yıl enerji faturalarında yaşanan artışın enflasyondaki artışı bile geride bıraktığına işaret eden Akın, “Soru önergemize yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; enerji maliyetlerinin düşmesi durumunda faturaların da düşeceğine işaret etti. Avrupa’da doğalgaz fiyatları son 7 ayda yüzde 90 oranında düşerken, Türkiye’de ise tek bir kuruş bile inmedi” değerlendirmesinde bulundu.



Sanayi üretimi aylık ve yıllık artışta!
26 ilde hayvan sağlığı seferberliği... Aşılama ve hastalık taramaları sürüyor
Minikler can dostlarla tanıştı
BORAN Obüsü Malezya'daki atışlarda rekor kırdı! 46 saniyede 12 atış!
ELEKTRONİK ATIK YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜLLERİ TESLİM EDİLDİ
Roketsan'dan gençlere 19 Mayıs daveti
Van ve Şanlıurfa’da zehir tacirlerine operasyon! 311,5 kg uyuşturucu ele geçirildi
AKSARAY'IN GÜLAĞAÇ VE ESKİL İLÇELERİNDE DEV ALTYAPI HAMLESİ
BÜYÜK BÖLCEK MAHALLESİNE 11 BİN 485 METRELİK DEV ALTYAPI VE ÜSTYAPI YATIRIMI
İYİ Partili Toktaş'Tan ABD Konsolosluğu'nun sabıka kaydı paylaşımına tepki!
Kartalkaya Komisyonu'nun görevi bir ay daha uzatıldı
Kahverengi kokarcaya karşı sülün desteği
Hırsızlık Suçundan Aranan Şahıs JASAT Ekiplerince Yakalandı
Aksaray Jandarmasından Çiftçilere Güvenli Traktör Kullanımı Eğitimi
Aksaray Üniversitesi ile Türkiye Gastronomi Federasyonu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
  • Cuma 25.5 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.1 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu