Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

CHP den Çağrı; Asgari Ücretlinin Yükü Azaltılsın, Asgari Ücretten Vergi Kaldırılsın

CHP den Çağrı; Asgari Ücretlinin Yükü Azaltılsın, Asgari Ücretten Vergi Kaldırılsın

CHP den Çağrı; Asgari Ücretlinin Yükü Azaltılsın, Asgari Ücretten Vergi Kaldırılsın

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk;  2021 yılı Kasım ayı içerisinde toplanması beklenen Asgari Ücret Belirleme Komisyonun çalışmaları başlamadan önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin aldığı karar üzerine Partisi’nin komisyon çalışmalarında halkın sözcüsü olmak adına hazırladığı “Asgari Ücretten Verginin ve Kesintilerin Kaldırılması”  konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Tüm illerde eş zamanlı olarak düzenlenen basın açıklamasında Türkiye’de 7 milyondan fazla asgari ücretli çalışan ve ailelerinin bulunduğunu bu kişilerinde açlık sınırı altında yaşadığını belirten Başkan Ertürk “Asgari ücretli çalışanlar aldığı ücretle kirasını, mutfak masraflarını ve faturalarını ödeyemez durumda, çok acı ki çocuklarına harçlığı dahi verememenin ağır yükü altında. Asgari ücretlimiz bir yandan yoksullukla uğraşırken, bir yandan da ağır vergi yükü altına ezilmektedir. Türkiye’de Asgari ücret, adı altında en dar gelirli kesimden 752 TL kesinti yapılmaktadır. Yani devlet yardım etmesi gerekirken bir toplumsal gruptan 752 TL vergi kesinti yapıyor. Maalesef bir asgari ücretli yılın dört ayından fazla bir süresini vergi adı altında devlete çalışmaktadır. Son 10 yılda beşli çeteye tam 128 kez vergi affı getirmiştir. Ama asgari ücretlinin vergi yükünü hafifletecek hiçbir düzenleme yapmamıştır. Asgari ücretlinin 752 TL’lik kesinti kaldırıldığında zaman brüt olarak 3 bin 577 TL’ye yükseltecektir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece 2018 yılından itibaren bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde defalarca sayısız kanun teklifleri ve önergeler verdik. ‘Asgari ücretlilerin gelir vergisinden muaf bırakılması’ önerisi partimizce sunulmuş, önerimiz AKP-MHP oylarıyla reddedilmiştir” dedi. 

“ÇARPITILMIŞ RAKAMLARI MI BAZ ALACAKSINIZ?”

“Türkiye Avrupa’da en düşük ikinci asgari ücret düzeyindedir” hatırlatmasında bulunan Ertürk “Çin’de asgari ücret 390 dolar iken bizim ülkemizde 291 dolara düşmüş durumdadır. Dolayısıyla bizim ülkemizde çalışan asgari ücretlimiz Çin işçisinden daha ucuza çalışıyor. Bizim yeni dönemde iktidara çağrımız, asgari ücretliden verginin kaldırması, en azından asgari ücretin 3 bin 577 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz.  Yeni dönemde de asgari ücrete zam yapılacak. Hükümete soruyoruz, asgari ücretliye zam yaparken neyi baz alacaksınız. TÜİK’in çarpıtılmış rakamlarıyla yüzde 19 çıkan oranını mı baz alacaksınız, yoksa yüzde 250’den fazla artışla bin 300 TL’den 3 bin 300 TL’ye çıkan kömür fiyatlarını mı baz alacaksınız? Her ailenin sofrasının olmazsa olmazı ekmekteki fiyat artışı yüzde 70’lerdeki artışları mı baz alacaksınız? Kiradaki, doğalgazdaki, elektrikteki artış fahiş oranlara yüzde 60’ları mı baz alarak asgari ücretliye zam yapacaksınız? Son gelen zamlarla birlikte asgari ücretlinin mutfağını yakmaya devam ediyor” diye konuştu. 

“CHP İKTİDARINDA VERGİYİ KALDIRACAĞIZ”

Kendi iktidarlarında asgari ücretten vergiyi kaldıracaklarının altını çizen Ertürk “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında asgari ücretliden vergiyi tamamen kaldıracağımızın müjdesini buradan işçi kardeşlerimize vermek istiyorum. Hükümete şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum, TÜİK’in rakamlarını bir kenara bırakın sokaktaki marketten, manavdan, kasaplardaki fiyatlara bakın. Emekçi kardeşlerimizi daha fazla zam yaparak kendi iktidarınızda ezdirmeyin çağrısında bulunuyoruz. Asgari ücreti gerçek enflasyonun altına bırakan olursa işçi kardeşimlerimizle birlikte omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi yönetenlere de bu ülkeyi dar ederiz bilinsin. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gündemimiz tamamen yoksulluk üzerinedir. İnsanların ekmeği her şeyin üzerindedir. Saraylardan lüks Mercedeslerden zırhlı araçlardan tasarrufu bıraka bıraka okulda görevlilerden kısa kısa bu hale geldi. Son çağrımız bu ülkenin emekçilerinin cebinden elinizi çekin. Dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşlarımızdan aldığını 752 TL’lik vergileri Koline, Limak’a, Cengiz’e peşkeş çekme hakkınız yoktur. Adil bir dünya için önce içimizde adaleti sağlamamız, gelir dağılımdaki adaleti ve vergi adaletini sağlamamız lazımdır. Dünyada güçlü olmanın yolu sahte 'one minute' çıkışları değildir. Güçlü olmak için insanların mutluluğu ülkelerden geçer. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyetini yeniden umut getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  dedi.



Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli