Cevdet Yılmaz’dan ana muhalefete sert tepki

Cevdet Yılmaz’dan ana muhalefete sert tepki

Cevdet Yılmaz’dan ana muhalefete sert tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ana muhalefet liderinin 2023 Mayıs seçimlerinde halkın yüzde elliden fazla oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti “cunta” olarak nitelendirmesine sert bir yanıt verdi. Yılmaz, bu söylemin milli iradeyi yok saymak ve halkı “cuntacı” olarak damgalamak anlamına geldiğini belirtti.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ana muhalefetin kullandığı dilin demokratik siyasetten uzak, vesayetçi geleneğin bir yansıması olduğunu ifade ederek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hükümeti 'cunta' olarak nitelendirilmesini eleştirdi.

Yılmaz, bu üslubun AK Parti ve Cumhur İttifakı tabanını aşağıladığını ve siyasi nezaketten yoksun olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gerginlik ve kutuplaşma hedefleyen bu muhalefet dilinin ülkeye ve demokrasiye zarar vereceğini savundu.

Halkın, bu sorumsuz ve saldırgan siyaset tarzına sandıklarda gerekli cevabı vereceğini dile getiren Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik çirkin üslubu da eleştirdi.

https://twitter.com/_cevdetyilmaz/status/1908852717629419948

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu yaklaşımın ekonomik istikrarı bozmayı ve halkın refahını zedelemeyi amaçladığını belirterek, sorumlu bir muhalefetin, ekonomiyi baltalamak yerine yapıcı eleştirilerle 85 milyonun refahına katkı sağlaması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, demokrasi, kalkınma, terörle mücadele, etkin dış politika ve ekonomik program hedeflerinde kararlılıkla ilerleyeceklerini, halkın refahı için çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.



Ömer Çelik'ten CHP'ye sert çıkış! "Çirkin ifadeleri kınıyoruz"
Aile'den 'sosyal' rapor: 2024'te 2 bin 465 etkinlik düzenlendi
TOBB’dan KOBİ’lere nefes kredisi müjdesi! TOBB Nefes Kredisi geri dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Başkanı Özbek’i hastanede ziyaret etti
Ankaralı minik öğrenciler için eğlenceli gezi
LAVANTA BAHÇESİ’NİN SEZON AÇILIŞI, AŞURE BEREKETİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ZABITA EKİPLERİ YOL VE KALDIRIM İŞGALİNE SEBEP OLAN HER TÜRLÜ MATERYALİ KALDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Mersin sivil katılımda öncü kentlerden biri oluyor
Kocaeli Büyükşehir, konforlu ulaşımı kente yayıyor
Ankara Büyükşehir'den "Çocuk İhtiyaç Haritası” çalıştayı
Ankaralı adaylara “AGS-KPSS Genel Tekrar Kampı”
ABB'den çocuklara ücretsiz futbol yaz kursu
Ankara Büyükşehir'den trafiğe nefes aldıracak proje
Bursa Kültür Yolu Festivali’nde çocuk hem eğlendi, hem de sanatı öğrendi
Türkiye internette dünya ortalamasının üzerinde
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 17.3 ° Güneşli