Cengiz Aydoğdu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı Yayınladı

Cengiz Aydoğdu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı Yayınladı

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Aydoğdu mesajında şunları söyledi. Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü´nü tebrik ediyorum.

            Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer alan, İstiklal Harbi´nin görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, yine istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız geleceğimizin inşasında günümüzde de önemli rol oynamayı sürdürüyorlar.

            Siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanından kadını dışlayan bir anlayış, kadına yönelik şiddet ve baskı, sadece hanım kardeşlerimiz için değil, bütün toplum için büyük bir eksiklik ve ciddi bir tehdittir.

            Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir.

            Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır. Konuya ilişkin mevcut sorunları dile getirmek, çözüm üretme amacıyla birlikte gayret göstermek için tüm imkânların seferber edilerek medeniyet değerlerimizden, tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum.

            İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

            Bu düşüncelerle, şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen, milletimizin özgür ve aydınlık geleceği için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor, her birine Allah´tan rahmet diliyorum.

Cennetin ayakları altına serildiği tüm annelere sevgilerimi, saygılarımı sunuyor, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü gönülden tebrik ediyorum.

 

 



Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek