Tarih: 11.03.2014 00:00

Canlı hayvan ticareti yapanlar için eğitim verilecek

Facebook Twitter Linked-in

İlimiz genelinde canlı hayvan ticareti ile uğraşan çalışanlarımız için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından eğitim düzenlenecek.

Özellikle canlı hayvanların nakilleri sırasında refahlarını korunması için gerekli olan bilgilerin anlatılacağı eğitimde nakliyecilerin, sürücülerin, nakliyeye eşlik eden bakıcıların, hayvan satıcılarının dikkat etmesi gerektiği konular üzerinde bilgiler verilecek.

Eğitim sonunda katılımcılar sınava tabi tutulacak olup, başarılı olan Canlı Hayvan Satıcılarına Satıcı Çalışma İzin Belgesi, Canlı hayvan nakli sırasında refakat eden bakıcılar ile hayvan nakil araçlarının sürücüleri için Yeterlilik Belgesi, hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilerin Yetki Belgesi ve nakil araçlarına Onay Belgesi verilecektir. Sınav sonunda başarılı olamayan adaylar sertifika alamadıkların dolayı Ticari Hayvan Alım Satımı yapılmasına ve hayvan sevkleri yapmasına izin verilmeyecek.

 

14 Mart Cuma Günü Saat 10.00’da Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenecek olan eğitime katılmak isteyenler İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —