`Çanakkale ruhu Zaferin 99. Yılında dimdik ayaktadır `

`Çanakkale ruhu Zaferin 99. Yılında dimdik ayaktadır `

Çanakkale; millet iradesinin teminatı, vatan toprağının tapusunun alındığı yerdir


“Bağımsızlık uğruna 253.000 Şehit verdiğimiz, her bir metrekaresine 8 litre kan ile şanlı al bayrağımızı nakşettiğimiz büyük zaferimizi, unutmayacağız, unutturmayacağız”

            Mili birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün teminatı ve tescili olan Çanakkale Zaferimizin 99. Yılını idrak etmenin gurunu millet olarak birlikte yaşıyoruz.

Atalarımız tarafından kutsal değerleri, bağımsızlık aşkı uğruna cesaretin ve en yüksel fedakârlıkların sergilendiği, kendisine vurulmak istenilen esaret zincirlerini parçalayarak tarihin o güne kadar tanık olmadığı “ Çanakkale Geçilmez ” dedirtmiş bir kahramanlık destanının 99. yıldönümünü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.

 

            Türk ve Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, kutsal vatan topraklarımızı savunmak, korumak için şehitliği görev olarak gören bütünlüğümüzün ölümsüz simgeleri olan azizi vatan evlatlarının anılması bakımından önemli bir gündür.

 

            Çanakkale Zaferi, yokluklar, zorluklar imkânsızlıklar içinde kadını, erkeği, yaşlısı, genci ve çocuğuyla gerçekleştirdiği, Türk Milletini yok etme emelleri taşıyan, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış binlerce şehidin kanlarıyla yazdığı onurlu bir zaferdir.

 

            Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün “ Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda bucak bucak yurdun her köşesinden ortak bir ülküyle kardeşçe birbirine inanmış, isimsiz kahramanların,  Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüz anıtıdır.

           

 

            Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 99.Yıldönümünü, bizlere bu vatanı emanet edip, bu büyük destanı  yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği gösteren hiç çekinmeden canını feda eden şehitlerimizi şükranla yad ederken ,  Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor,  şahsım ve Aksaray Barosu adına bu onurlu gününüzü kutluyorum.



Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi