Bursa Kültür Yolu Festivali’nde çocuk hem eğlendi, hem de sanatı öğrendi

Bursa Kültür Yolu Festivali’nde çocuk hem eğlendi, hem de sanatı öğrendi

Bursa Kültür Yolu Festivali’nde çocuk hem eğlendi, hem de sanatı öğrendi

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki beşinci durağı Bursa, festival boyunca çocuklar için birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Hüdavendigar Kent Parkı’nda kurulan “Çocuk Köyü”nde gönüllerince eğlenen çocuklar, şehrin dört bir yanındaki atölyeler ve çocuk oyunları ile sanatla buluşuyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Kültür Yolu Festivali kapsamında; Hüdavendigar Kent Parkı’nda kurulan ve birbirinden renkli aktiviteler, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar, oyun alanları ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini bu sene de ağırlıyor.

“Çocuk Köyü” içerisinde yer alan palyaço, pandomim, illüzyonist gösterileri, balon katlama, bubble gösteriler ve şişme kaydıraklar ile gönüllerince eğlenen çocuklar, çuval yarışı, halat çekme gibi geçmişten günümüze taşınan oyunlarla sosyal becerilerini geliştiriyor. Minik Bursalılar, “Gökyüzü Gözlem” ve “Ali Baba'nın Çiftliği Tematik Alanı” gibi etkinlik alanlarında eğlenirken öğrenme fırsatı yakalıyor. TRT Market’te ise TRT’nin sevilen lisanslı ürünlerine kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Bursa İl Halk Kütüphanesi’nde kurulan “Dublaj Kutusu” ile kendi repliklerini seslendiren minikler, Bursa Arkeoloji Müze Bahçesi ve Teşhir Alanı’nda düzenlenen “Kültür Koruyucuları” etkinliğinde ise arkeoloji ve kültürel mirası koruma konularında bilinçleniyor.

Çocuklar; “Maceracı Yüzgeçler”, “Rafadan Tayfa”, “Maşa ile Koca Ayı” ve “Z Takımı” gibi lisanslı çocuk tiyatrolarında en sevdikleri çizgi film kahramanlarını sahnede izleme şansı bulurken, “Adnan Abi ile Hacivat Karagöz Aramızda”, “Kavuklu Pişekar Orta Oyunu” “Aşuk ile Maşuk” gösterileriyle geleneksel sahne sanatlarıyla tanışıyor.

Festival kapsamında, Ankara Devlet Opera ve Balesi “Cingöz’ün Oyunu” ile çocuklara tiyatro sevgisini aşılıyor. Ayrıca çocuklar, “Minyatür”, “Su Kabağı İşlemeciliği”, “Karagöz Tasvir Yapım” atölyelerinde yaratıcılıklarını geliştirdikleri yeni deneyimler kazanıyor.

FESTİVAL HEP OLSUN

Çocuk Köyü’nde eğlenen çocuklar, “Herkesin gelebileceği bir yer. Festivaldeki etkinlikler çok eğlenceli. Atölyelerin teması da çok güzel. Festival her zaman olsun” diyerek mutluluklarını paylaşırken ebeveynler ise “Çocuklar uzun saatler burada doyasıya eğleniyorlar. Bu festival için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.



Zırh delici güç sahaya iniyor... L-OMTAS seri üretimde
"Araçta telefon tutucu yasaklandı" iddialarına yalanlama
32 ilde FETÖ'den 64 şüpheli yakalandı
ASÜ ailesi bayramlaşma programında bir araya geldi
ASELSAN şehitleri Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı
Ankara Anafartalar Caddesi’nde tarihi dönüşüm
Ulusal Staj Programı'nda başvurular ay sonuna uzatıldı
Elektrikli Araç Şarj Yönetmeliği'nde kapsamlı değişiklik
LÖSEV İstanbul'da bayram coşkusu
Türk öğrencilerden 11. Kafkas Matematik Olimpiyatı'nda büyük başarı
Türkiye o komisyonda gözlemci ülke oldu
40 yeni meslek daha 'mesleki yeterlilik' kapsamında... Mesleki belge zorunluluğu 244'e çıktı
Aile'nin 'sosyal risk haritaları' şekilleniyor
Başkent'in göletlerinde temizlik ve bakım sürüyor
Çocuklarla tatil yapmak için Antalya'nın hangi bölgesini seçmeliyiz?
  • Salı 8.6 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 8.6 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı