Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Bursa İnegöl'de 36 saatte 5140 km yol kardan temizlendi

Bursa İnegöl

Bursa İnegöl'de 36 saatte 5140 km yol kardan temizlendi

İnegöl Belediyesi, kar yağışının aralıksız devam ettiği son 36 saatte 5140 km yolda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. 184 personel ve 48 araçla 7/24 sahada olan İnegöl Belediyesi merkez ve kırsal mahallelerin yanı sıra Bursa Ankara karayolu üzerinde de şehrin giriş ve çıkışlarında Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek veriyor.

BURSA (İGFA)-  İnegöl’de 2 gündür aralıksız şekilde süren kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Hem kırsalda hem merkezde kar bereketi yaşanırken, İnegöl Belediyesi de kar yağışının olumsuz sonuçlarını engellemek üzere 7/24 sahada. Beklenen yoğun kar yağışı öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan İnegöl Belediyesi, olası bir aksaklığa mahal vermeden kar yağışıyla birlikte yolların kapanmaması için çalışmalara başladı. Bu kapsamda son 36 saatte merkez ve kırsalda 5140 km yolda kar küreme çalışması gerçekleştirildi. Kırsal mahalleler ve merkezin yanı sıra İnegöl Belediyesi ekipleri şehrin hem Bursa istikameti hem de Ankara istikametinde karayolları ekiplerine de destek vererek İnegöl’ün giriş ve çıkışlarında kontrolü sağladı. Yollarda herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı ve trafiğin normal seyrinde akmaya devam ettiği belirtildi.

11 HAT VE MERKEZDE EKİPLER SÜREKLİ RİNG HALİNDE

İnegöl Belediyesi karla mücadele çalışmaları kapsamında 184 kişilik ekip ve 48 araçla çalışmalarını 3 vardiya şeklinde 7/24 sürdürüyor. 116 mahallenin özellikle kırsal bölgesinde yolların kapanmaması için 11 ayrı ring hatları oluşturuldu. Bir yandan merkezde çalışmalar sürerken, kırsalda da 11 ayrı hat üzerinde iş makineleri ve ekipler sürekli ring halinde. Bu hatlar üzerinde 7/24 ara vermeden kar küreme ve tuzlama çalışmaları sürüyor ve tüm mahallelere ulaşım sağlanabiliyor. Tüm bu çalışmalarla birlikte şu ana kadar İnegöl’de mahsur kalan vatandaş ve kapalı köy yolu bulunmuyor.

184 KİŞİLİK EKİP TÜM GAYRETİYLE ÇALIŞIYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kar yağışı öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını ve ilgili kurumlarla gerekli koordinenin sağlandığını ifade eden Başkan Taban, “Kar yağının şehrimize esarete dönüşmemesi, vatandaşlarımızın kar bereketini doya doya yaşaması adına tüm tedbirleri aldık. İlgili birimlerimiz her alanda tedbirlerini alıp kar yağışını beklemeye başlamıştı. Yağışla birlikte de sahaya indik. 36 saattir devam ediyor kar yağışı. Yoğun kar yağışıyla birlikte çalışma yaptığımız bazı yollar tekrar kapanabiliyor. Arkadaşlarımız da aynı noktalar üzerinde birkaç kez çalışma yapabiliyor. Bu süreçte gece gündüz demeden mesaide olan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bugün İnegöl’de sorun yaşanmıyorsa, fedakarca çalışan mesai arkadaşlarımızın payı büyüktür. 184 kişilik dev bir ekip tüm gayretiyle çalışıyor” dedi.

36 SAATTE 5140 KM YOL AÇILDI

36 saatte 5140 km yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldığını da vurgulayan Başkan Taban, “Ekiplerimiz son 36 saatte 48 araçla 5140 km yolda kar küreme çalışması gerçekleştirdi. Bu başarılı çalışma ile tüm yollarımız şu an açık. Merkez ve kırsalda yaptığımız çalışmaların yanı sıra Bursa-Ankara karayolunda şehrimizin her iki yöne de ulaşımını açık tutmak adına Karayolları ekiplerine de destek veriyoruz. İki yönde de trafik akışının açık olduğunu ifade edebilirim. Ancak kar yağışı ile yollarda buzlanmalar olabiliyor. Kar küreme ve tuzlama yapmış olsak da kışlık lastiği ve kar zinciri olmayan araçlar maalesef sorun yaşayabilir. Bizler tedbirimizi aldığımız takdirde olumsuzluk yaşanmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli