Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Aksaray´a Geldi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Aksaray´a Geldi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Aksaray´a Geldi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Aksaray´da kamyon fabrikası Ar-Ge merkezi temel atma törenine katıldı. Bakan Yardımcısı Çelik, Ar-Ge merkezlerinde yapılan inovasyonla Türkiye´nin geleceğe koşacağını söyledi.

Kamyon fabrikasında gerçekleştirilen temel atma töreni öncesi konuşma yapan Vali Aykut Pekmez, Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için gerek ekonomik gerekse Ar-Ge çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Özel sektörümüzün bu alanda da ki etkinliğin arttırmak en temel önceliğimiz olmalıdır. Bu alanda çalışmalarımız hızla devam etmektedir.? dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik yaptığı konuşmada Ar-Ge´nin önemine değinerek, "Dünyanın en büyük ekonomisi olma yolunda, 2023 hedefleri içerisinde bir inanç içerisindeyiz. Bu inanca, bu hedefe yönelmek için de hep beraber el birliği, güç birliği yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bu vesile ile her konudaki, özellikle araştırma geliştirme alanlarında ülkelerin kalkınması için lazım olan ivmeyi yakalamamız hususunda en büyük desteğin buradan olacağını da biliyoruz ve buna inanıyoruz. Otomotiv sektörünün ekonomimiz açısından ne kadar önemli olduğu ikincisi ise Ar-Ge merkezlerinin yenilikçiliğe yaptığı katkılardır. 2016 yılı itibari ile 4 trilyon dolar olan dünya ekonomisindeki yaklaşık yüzde 5´ini oluşturan otomotiv sektörünün yeri, bu çok önemlidir ki, dünyanın en büyük 4´üncü ekonomisine denk gelmektedir. Bu büyük pazarda Türkiye ciddi bir paya sahiptir. Fakat bu payı daha da büyütmemiz ve dünyayla rekabette öncelikli hale gelmemiz şarttır" dedi.

Konuşmanın ardından fabrika yetkilileri ve protokol üyeleriyle birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi. Programa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Vali Aykut Pekmez, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, Belediye Başkan Yardımcıları, Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Dr. Hannes Möller, Daire Müdürleri, STK temsilcileri ve fabrika yetkilileri katıldı.



THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik

İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı

Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret

Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi