Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYOR

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da yayın yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Dinçer, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği ve devam eden projeler hakkında genel bir değerlendirmede bulundu. Basın mensuplarıyla birlikte hizmet sahalarına giderek projelerde gelinen son aşamaları yerinde anlattı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, basın mensuplarının katılımı ile proje gezisi düzenledi. Başkan Dinçer, proje gezisi sırasında 2,5 yıllık görev süresinde birçok hizmetin uygulamaya geçtiğini anlattı. Devam eden projelerden örnek vererek açıklama yapan Başkan Dinçer, yeni projelerin de müjdesini paylaştı.

Proje gezisine Eski Katı Atık Tesisi alanından başlayan Başkan Dinçer, Belediye Başkan yardımcıları ve beraberindeki basın mensuplarıyla birlikte sırasıyla Katı Atık Arıtma Tesisi, Hamidiye Alaca Mahalle Konağı, Yeni Sanayi Sitesi, Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Yeni Belediye Binası Şantiye Sahası, Selçuklu Külliye inşaatı sahası, Hasas-Nakkaş Kadın Aktivite Merkezi, Sevgi Evleri, Bedir Muhtar Külliyesi ve Millet Bahçesini ziyaret etti. Ziyarete birim müdürleri de eşlik etti.

Katı Atık Arıtma Tesisinde enerji üretim tesisinde kurulum çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Dinçer, 80 Milyon TL’lik yatırım değerini taşıyan projenin tamamlandığında 12 Bin 500 konutun enerji ihtiyacını karşılayacak 1,3 megavat gücünde elektrik enerjisinin bu tesiste üretileceğini belirtti.

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ziyaretinden sonra Yeni Sanayi Sitesinin inşaat şantiye sahasına Başkan Dinçer, burada basın mensuplarına bilgi verdi. TOKİ ve yüklenici firma arasında geçici kabul sürecinin başladığını duyuran Başkan Dinçer, Ekim ayı sonunda peyder pey olmak üzere anahtar teslimin başlayacağını ve bu sürenin 45 – 50 gün sürebileceğini işaret etti.

Basın mensuplarıyla birlikte Hacılar Harmanı Mahallesinde inşaatı devam eden Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni inceleyen Başkan Dinçer, bu tesisin Katı Atık Arıtma Tesisi ile birbirini tamamlayan iki farklı proje olduğunu belirtti.

Yeni Belediye Binası inşaat sahasında açıklamada bulunan Başkan Dinçer, “Tır garajı olarak bilinen arazinin hemen yanında 66 Bin metrekare üzerine projesini hazırladığımız Yeni Belediye Binamızın inşaat sahasındayız. Yeni hizmet binamız, büyükşehir vizyonunda uzun vadede şehrimize hizmet edecek. Çalışmalarımız fore kazık çalışmalarıyla devam ediyor. Akabinde de temel atma töreni düzenleyeceğiz. Hedefimiz 700 gün içerisinde projenin tamamlanması. Yani 2023 Haziran seçimlerinden hemen önce yeni belediye binamızı buraya taşıyacağız. Yeni hizmet binamızda, bir belediye binasında, bir kamu binasında olması gereken tüm hizmet birimleri ve sosyal donatı alanları

yer alacak. Bunun yanında konferans salonu, dinlenme alanı, oto parkıyla, çevre düzenlemesi peyzajıyla projemizi tamamlayacağız. İnşallah Aksaray’ımız büyükşehir vizyonuyla bir belediye hizmet binasına kavuşmuş olacak” dedi.

Proje gezisini Selçuklu Külliyesi inşaat sahasında sürdüren Başkan Dinçer, gazetecilerle birlikte açılışa hazır hale gelen Hasas Nakkaş Kadın Aktive Merkezini inceledi. Proje gezisi Sevgi Evleri, Bedir Muhtar Külliyesi ve Millet Bahçesiyel devam etti. Başkan Dinçer, projeler hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Başkan Dinçer, son olarak proje tanıtımına katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.



Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli