Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE 5 YILI DEĞERLENDİRDİ

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE 5 YILI DEĞERLENDİRDİ

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE 5 YILI DEĞERLENDİRDİ

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Aksaray’da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Dinçer, toplantıda görevde olduğu 5 yılı değerlendirdi. 5 yıl boyunca kent genelinde 125 proje ve 10 milyarlık yatırım yapıldığının altını çizen Başkan Dinçer, “Kamuoyunu bilgilendirme konusunda bizlere destek olan ve tüm basın mensuplarımızın ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Grand Altuntaş Otel’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programa Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, cemiyet başkanları, yerel medya mensupları, ulusal medya temsilcileri, televizyon ve radyo temsilcileri, muhabirler, köşe yazarları ve spor yazarlarıkatıldı. 

Çalışan Gazetecilerin gününü kutlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,5 yıllık süreçte hayata geçen projeler ve yatırımların yer aldığı sinevizyon gösterimi gazetecilerle birlikte izledi. 

Ülke gündeminde yerel seçimlerin olduğu ve adaylık sürecinin sürdüğünü açıklayan Belediye Başkanı Dinçer, ‘Aksaray’da yeni kentsel dönüşüm projeleri olacak mı?’Sorusuna cevap verdi. Başkan Dinçer Kentsel dönüşüm alanı ile ilgili yeni planlamaların yapıldığını söyleyerekHamidiye Kentsel Dönüşüm projesini işaret etti ve “Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, seçim öncesinde vaat ettiğimiz projeler arasında yer alıyordu. Göreve başladığımızda üzerinde çalıştığımız ilk projeler arasında bu projemizde vardı. Herkesin bildiği gibi 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci yaşandı. Pandemi yasakları, sokağa çıkma yasakları, yarı zamanlı çalışma ve bir dizi tedbirler ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde alındı. Yaptığımız projelerin tamamı bu gecikmeler arasında ortaya çıkmış projelerdir. 

Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından kentsel dönüşüm kanunları çıktı. Türkiye genelinde 3 milyon konutun dönüşümü yaşandı. Şehirlerin aldığı önlemler vardı. Aksaray’da kentsel dönüşüm ile ilgili adım atılmamıştı ve vatandaşlarımız çekimser kalıyordu. Biz projemize inandık ve dönüşüm ile ilgili adımı atarak Hamidiye Mahallemizde dönüşümü başlattık.Şu an çok iyi bir aşamadayız. 

Son geldiğimiz aşamada şehir merkezimizde bireysel bazda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bölge ve alan bazlı dönüşümün yanında bireysel ve bina bazlı dönüşüm de başladı. Biz bunun temellerini en son meclisimizin imar plan değişikliği kararıyla başlattık, arsa ve parsel bazlı dönüşümlerin önünü açtık. Binasını dönüştürmek isteyen bina sahipleri, parsellerini birleştirmek suretiyle birtakım avantajlara sahip olacağını kamuoyu ile paylaştık. Yakın zamanda değişim ve dönüşümü herkes görecek.

Ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak şehrimizde birkaç noktada kentsel dönüşüm planlarımız var. Hamidiye Mahallesi’nde dönüşüm projemiz, bizim aldığımız verilere göre merkezde olması, büyüklük ve ölçek itibariyle Türkiye’de en hızlı gerçekleşen projelerden bir tanesi oldu. Yani uzlaşma, yıkım faaliyeti, hukuki prosedürü tamamlanan, ihale edilen ve projesi başlanan bir proje olarak değerlendirildiğinde kısa zamanda çok iyi bir noktaya geldi. İhaleye göre projemizin 500 gün teslim süresi var. Yüklenici firma durmaksızın çalışıyor. Biz bu projemizi tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettiğimizde vatandaşlarımızın dönüşüm ile ilgili cesareti artacak. Bu gelişmeleryeniprojelerin de önünü açacak” dedi.

Aksaray’da herkesin ortak amaca hizmet ettiğini ve gazetecilerin bu noktada kilit rol oynadığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, tüm medya mensuplarına emekleri için ayrı ayrı teşekkür etti. 

DSİ tarafından yürütülen içme suyu projesine değinen Başkan Dinçer, yeni arıtma tesisinde deneme sürecinin ardından önümüzdeki birkaç ay içinde şebekeye yeni sistemden arıtılmış suyun verileceğini söyledi.

Altyapı ve üstyapı yatırımları ile ulaşım, kültür, sanat, sosyal tesisler, şehir içi ulaşım ve trafiği, Aksaray Belediyespor hakkında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Dinçer, şehrin çehresini değiştiren proje ve yatırımlarla vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalışarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu bildirildi.

Gazeteciler, Belediye Başkanı Dinçer’in başarısını takdir ederek 5 yılda Aksaray’da birçok gelişmelerin yaşandığını ifade ettiler. Başkan Dinçer son olarak programa katılan tüm gazetecilere teşekkür etti.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu