Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Başkan Yazgı “Allah bu milleti koalisyondan korusun”

Başkan Yazgı “Allah bu milleti koalisyondan korusun”

Başkan Yazgı “Allah bu milleti koalisyondan korusun”

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Ak Parti’ye olan teveccüh her gün daha da artarak adeta zirve yapıyor. Ak Parti Aksaray Teşkilatı tarafından düzenlenen Mahalle mitinglerine katılan binlerce vatandaşın Ak partiye desteği devam ediyor.

Pazar  günü akşam saat 19.00 da Cumartesi Kapalı Pazar yerinde düzenlenen mitinge Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Adayı İlknur İnceöz, Hüseyin Hüyük, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez ilçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Gençlik Kolları Başkanı Abdülsamet Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan,Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, Teşkilattaki  Yönetim Kurulu Üyeleri ile  Büyük Bölcek ve Küçük Bölcek Mahallesinden binlerce vatandaş katıldı.

Seçim müziği olan “Şehre iyi gelecek” müziği ile halkın karşısına çıkan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bir yıl gibi kısa sürede yaptığı hizmetleri anlattı ve 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemine değinerek tüm vatandaşları sandığa gitmeye davet etti.

Başkan Yazgı “Bir sene sonunda da yapmış olduğumuz hizmetlerle yine sizlerin karşısındayız. Allah hepinizden razı olsun.  Biz göreve geldiğimizde dedik ki Aksaray’ımızı öyle bir noktaya getireceğiz ki bir marka şehir yapacağız bölgenin parlayan yıldızı yapacağız demiştik. Sizlerin duaları ve destekleri ile biz bunu gerçekleştiriyoruz. Sizden aldığımız güçle yapıyoruz bunları “ dedi.

Başkan Yazgı “ Vazife başına gelir gelmez kıymetli vekillerimizle beraber hemen Bakanımıza müracaat ettik. Bizim için öncelikli olan su meselesidir dedik. Su meselesi birinci meselemiz. Ne zamana kadar sürecek bu gündemde duracak ?  Kaliteli bir suyu sizlere ulaştırıncaya kadar bu gündemden düşmeyecek dedik. Bakanımız Aksaray’a geldiğinde ona yapılması gereken bir istişare yaptık. Bunun sonucunda da hem yapacağımız yeni kuyuları hem de şehre daha kaliteli suyu nasıl getirebiliriz bunun hesaplarını yaptık ve bu konu üzerinde çalışmalarımızda devam ediyor. Ben bunun müjdesini de sizlere buradan veriyorum. “dedi.

Başkan Yazgı “ Büyük bölcek köprüsünün eski halini de yeni halini de görüyorsunuz nasıl olmuş beğendiniz mi? O köprümüzü büyüterek yeni çalışmalar yaptık. Bununla beraber yaya köprüleri eksik olan kısımlar vardı. İnşallah bunlarda tamamlanacak. Yine asfalt çalışmalarına geçen sene kenar mahallelerden başlamıştık. Kenar mahallelerimizde ciddi anlamda sıkıntılarımız vardı ama Elhamdülillah oralardaki sorunları çözerek merkeze doğru geldik ve bu yıl şöyle bir karar aldık. Önce bu mahallemizde başlamak suretiyle Meydan, Küçük Bölcek ve Büyük Bölcek Mahallelerimizde asfalt çalışmasını devam ettireceğiz.” dedi.

Başkan Yazgı “Mahallelimiz muhtarını istediği zaman bulabilsin diye Mahalle muhtarlarımıza muhtar evleri verdik. Şehrimizde yine kentsel dönüşümle ilgili hızlı çalışmalarımız var. TOKİ Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda inşallah daha da iyi noktaya getireceğiz. Sanayi projesi de bunlardan biri olacak inşallah.” şeklinde konuştu. 

Konuşmasında kadınlar için yapılan kadın aktivite merkezine de değinen Başkan Yazgı “ Seçim döneminde hep şöyle bir vaatte bulunmuştum. Sizler şehre iyi gelecek dediniz bana oylarınızı verdiniz. Kadınlar için bir aktivite merkezi yapalım dedik. Öyle bir söz vermiştik. Ben bunu yapıyorum şu anda. Hafriyat çalışmaları başladı inşallah en kısa sürede bir buçuk sene içinde sizlere orayı teslim edeceğiz. Hanımlar aktivite merkezinin içinde neler vardı yüzme havuzu, saunası, hamamı, çocuklarınızla güzel vakit geçireceğiniz park alanları oluşturulacak. El emeği göz nuru ürünlerinizin sergileneceği organizasyonlarda gerçekleştirilecek. Yine gençler bizim için önemli dedik bir gençlik merkezi yapalım bu gençlik merkezinde hem futbolunu oynasın hem basketini oynasın çayını kahvesini içsin kütüphanede kitabını okusun. Dedik. Bunları yapacak mıyız? Hepsini yapacağız. İşte bu kadar.” dedi. 

Aksaray’daki engelliler ve yaşlılar için yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Yazgı “ Engelli kardeşlerimiz bizim için çok önemli, İşte sizlerde görüyorsunuz otobüslerimiz yenilendi. Bu otobüslerimizin hepsi de engelli kardeşlerimize uyumlu bir şekilde oluştu. Ben bu minibüsçü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Ellerini taşın altına koydular ve birlikte çalışarak engellilerimize uygun bir otobüsü de kazandırdık. Yine engellilerimizin araçlarını şarj edecekleri şarj ünitesi yoktu. Evlerinde araçlarını şarj ediyorlardı araçları yarı yolda kalıyordu. Bizde belediye olarak şehrin muhtelif noktalarına onlar için şarj üniteleri koyduk ve engelli kardeşlerimizin özgürce Aksaray’ı dolaşmasını sağladık. Yine emeklilerimiz yaşlılarımız için ulu caminin yanına emekli dinlenme evi yaptık. Özellikle iki vakit arasında eve gitmeden orada hoş sohbet yapıyorlar. Hem çaylarını içiyorlar hem de gazete ve kitap okuyorlar. Emeklilerimiz için güzel bir ortam oluşturuldu. Daha bunlar gibi yapacağımız birçok proje var.” dedi. 

Başkan Yazgı konuşmasının sonunda önümüzdeki hafta Pazar günü yapılacak genel seçimlerde halkın desteğini isteyerek şunları söyledi “Gelecek hafta 7 Haziran seçimleri var. Benim sizlerden istirhamım şu; benim yerelde daha da güçlü olmam için yerelde bu çalışmaların üstüne daha fazla çalışma katabilmek için mutlaka ve mutlaka Ak Parti’nin yeniden tek başına iktidar olması lazım. Ben bu coşkuyu gördükten sonra inanıyorum öyle güçlü bir destek olacak Aksaray 3-0 yapıp inşallah Ankara’ya gönderiyoruz. Sizlerde biliyorsunuz Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Aksaray’ımıza geldiler ve Aksaray’ımızdan da övgü ile bahsettiler. İnşallah bölgeye daha güzel ve daha güçlü yatırımlar yapmak için bunlar şart. Yine Başbakanımızın özellikle vurguladığı bir nokta var diyor ki seçime iki parti giriyor biri Ak Parti diğeri geri kalanlar. Şimdi zihniyet olarak yapı olarak, mantık olarak bir araya gelmeyecek olan bütün ekip, toplanmışlar diyorlar ki “Biz koalisyon istiyoruz.” diyorlar. Allah bu milleti koalisyondan korusun. Bir daha bize bu koalisyonu yaşatmasın. Amcalarımız, teyzelerimiz daha iyi biliyor 10 yılda 11 tane hükümetin gelip geçtiğini biliyorlar. Ne iş yapabilirsiniz ne de ortaya bir hizmet koyabilirsiniz O nedenden dolayı sizlerden isteğim Aksaray olarak hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza en güçlü desteği vererek Aksaray’da 3-0 yapalım. Allah hepinizden razı olsun”

Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise konuşmasında “ Seçime az birgün kaldı. Allah nasip ederse Aksaray’da 3-0’ı ilan etmiş olacağız. Biliyorsunuz 2015 Haziran seçimlerine Başkanımızın da söylediği gibi iki parti giriyor. Ak Parti ve diğerleri. Geçtiğimiz Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız Aksaray’a teşrif ettiler O gün biz insanlarımızı meydanlara sığdıramadık. Sadece meydanlara değil sokaklara sığdıramadık. Helikopter indiği andan itibaren merkeze gelene kadar sanırsınız tüm şehir Sayın Cumhurbaşkanımızı selamlamak üzere  yollara dizilmiştir. Gerçekten duygulanmamak elde değil. Biz Cumhurbaşkanımızı şöyle tanıdık. Haksızlığa, zulme ve zalime karşı dik duran adam. Onu uzun adam diye tarif ediyorlar ya ben onu dik duran adam diye tarif ediyorum. Çünkü millet adına dik bir duruş sergileyen adam. Onun için 7 Haziran seçimlerinde kapı kapı dolaşacağız. Eşimizi, dostumuzu, komşumuzu yeniden arayacağız. Bu memleket meselesidir. Yeni Türkiye ile eski Türkiye’nin ayrıldığı nokta. Bu sadece bizim değil hepimizin geleceğidir” dedi.

 

Milletvekili Adayı Hüseyin Hüyük “ 2002 yılında kurulan Ak Parti 13 yıldır Türk siyasi tarihinde örneği görülmemiş bir şekilde oylarını artırarak gitmekte. Oylarımız sürekli artmakta. Bunu sosyal analizciler anlayamıyor. Bunu beyaz Türkler anlayamıyor. Diyor ki burada bir mantık hatası var. Bizim gibi uzun süre iktidarda kalan sadece Adanan Menderes oldu.  10 yıl bize yakın. Adanan Menderes’in bile oyları 1957 son seçimlerde düşerek gitti. Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu hocamızın hareketinin oyları hep arttı. Bunu bir anlamaya çalışmak lazım” dedi.

Hüyük “ Sayın Cumhurbaşkanımız Aksaray’a geldiğinde sizler onu bağrınıza bastınız. Dediniz ki “Bu bizim gibi bir insan. Aksaray’da o gün emniyet kayıtlarına göre sadece meydan da 50 bin kişi vardı. Yol boylarında en az 20-30 bin insan vardı. Aksaray’ın bütün halkı yollardaydı. Ben Aksaraylı hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin verdiği emaneti bir yumurta küfesi taşır gibi hassas bir şekilde çalışarak emeğimizle koruyacağız. Emanetinizi zayi etmemek için savaşacağız.” dedi.

Milletvekili İlknur İnceöz “ Geçtiğimiz gün Aksaray’da partimizin kurucu genel başkanı dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanıma değerli hemşerilerimin gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Bu şehir 10 Ağustos’tan beri kendisine vermiş olduğu % 74’lük desteğin arkasından hasretle kendini bekliyorduk.Ne kadar hasretle beklediğini geçtiğimiz Perşembe günü sokakları, caddeleri, meydanı dolduran hemşerilerim en güzel şekilde göstermiştir. Teşekkürler Aksaray’ dedi.

İnceöz Ak Parti döneminde Aksaray’a yapılan yatırımları da detaylı bir şekilde ifade ettikten sonra 7 Haziran seçimlerinden Aksaray olarak güçlü bir şekilde çıkmaları gerektiğini vurgulayarak “ Bizden sonra yetişen evlatlarımızın bu topraklarda bir daha dış ülkelerde boynu bükülmesin özgüvenini kazanmış olan bu toplumun yeniden eski Türkiye’ye dönüşü olmasın. Bu çocuklarımıza güçlü Türkiye’yi 2023 hedefleri olan Türkiye’yi 2053 hedefleri olan Türkiye’yi 2071 hedefleri olan Türkiye’yi onlara emanet edebilecek olmanın gayreti içerisindeyiz ”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaları coşkuyla karşılayan mahalle sakinleri,  verdikleri desteklerle Ak Partiye olan güvenlerini bir kez daha sergilediler. 



Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı