Aksaray

30.04.2024

  • İMSAK 04:08
  • GÜNEŞ 05:41
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:41
  • YATSI 21:07

BAŞKAN HAMZA AKTÜRK YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR DEDİ

BAŞKAN HAMZA AKTÜRK YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR DEDİ

BAŞKAN HAMZA AKTÜRK YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR DEDİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki belediyecilik anlayışını Aksaray’da en güzel şekilde ortaya konulduğunu aktaran AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, “Memleket işi gönül işidir. Cumhurbaşkanımızın bayraktarlığını yaptığı bu belediyecilik anlayışını ilimizde hayata geçiren Aksaray Belediyemizi ve tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum.”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve geldiği günden bugüne belediye çalışmalarını AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, il ve ilçe teşkilatı ile paylaştı.

Sine vizyon eşliğinde tamamlanan ve devam eden projeleri sıralayan Başkan Dinçer, “Belediye Hizmet Binamız, Kentsel Dönüşüm, Selçuklu Külliyemiz, Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Çocuk Aktivite Merkezi, Ihlara Cam teras, Hasta Yakını Konukevi ve Külliye gibi birçok projelerimizde inşaat çalışmaları devam ediyor. Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi, Yeni Sanayi Sitesi, Sevgi Evleri, Salı Pazarı Güneş Enerji Santrali, Kadın Aktive Merkezleri, Kitap Konakları, Çorba evleri, Macera Park, Toplama ve Ayırma Tesisi, Şehir giriş çıkışları, Mahalle Konakları, Taziye evleri, Hamide Alaca Sosyal Tesisi, Kalanlar Millet Bahçesi, Fatih Millet Bahçesi, TOKİ Kapalı Pazar, Kurtuluş Pazarı, Cuma Pazarı, Perşembe Pazarı, Genç Osman Millet Kıraathanesi gibi birçok projeyi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şehrimizde büyük ihtiyaç haline gelen Yeni Şehir Mezarlığında çalışmalar büyük oranda tamamladı. Yeni Mezarlık alanında aile mezarlığı, eş yanı mezarlığı, şehit mezarlığı, gazi mezarlığı, sıralı mezar, kimsesizler mezarı, çocuk mezarı ve asri mezarlığı gibi bölümler yer alıyor. Kalanlar Mahallesi’nde Selçuklular dönemine ait Tarihi Kalanlar Köprüsü, Kılıçaslan tepesindeki II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi, Yusuf Hakiki Baba ve Darphane olarak bilinen Melik Mahmut Gazi Hangahı, Bedriye Medresesi başta olmak üzere Hasas Baba, Hamza Baba ve Kemal Baba türbelerinde restore çalışmalarının tamamlandı. Pir Ali Sultan türbesi ve mescidinde, Cemaleddin Aksaray-i Türbesinde ve II. Kılıçarslan Hamamında restore çalışmaları devam ediyor. Engellilerin hayatını kolaylaştıran birçok uygulamayı başlattığımız gibi evde bakım, evde temizlik, bebek taksi, huzurlu yaşam taksi, hasta bakım ve hoş geldin bebek seti, mobil kuaför hizmeti veriyoruz. Tarımda üreticilerimize rol model olma adına şehrimizde ilkleri başlattık. Lavanta Bahçesi kurduk. Atıl bulunan tarım arazilerini değerlendirerek geçtiğimiz yıl arpa ekimi yaptık. Arpaları una dönüştürerek ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Yine bu yıl aynı araziye nohut ekimi yaptık. Hasat edilen nohutları 12 bin 500 aileye ulaştırdık. 4,5 yılda, şehrimizin adının yeniden Yeşil Aksaray olarak anılması için her mevsime, toprak ve iklim yapımıza uygun 400 bin yakın fidan ve ağaç dikimi yaptık.

 Kendi seramızı kurarak park ve bahçelerle orta refüjlere diktiğimiz mevsimlik çiçekleri kendi seralarımızda yetiştirmeye başladık. İçme suyu nakil hatlarında asbestli boruları devre dışı bırakarak sağlıklı ve uzun ömürlü polietilen borularla yeniledik. Altyapısı eksik mahalleri kanalizasyon bağlantılarını tamamladık ve tamamlıyoruz. Asfalt serimimiz bu yıl aynı hızla sürüyor. 50 metrelik bulvar yolunu açtık ve yeni bir alternatif ulaşım aksı ile şehir içi trafiğini rahatlatan önemli çalışmalar yaptık. Şehitlik Müzesini, Bedriye Medresemizi, Bedir Muhtar Külliyemizi ve Makas Kent Parkımızın açılışını da en kısa sürede yapacağız” dedi.

“İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ”

İstişare kanallarını sürekli açık tuttuklarını ve belediyecilikteki sloganlarının, “memleket İşi Gönül İşi” olduğuna işaret eden İl Başkanı Aktürk, “Bu anlayışımızdan asla ödün vermiyoruz. AK belediyeler olarak bizler çalışıyoruz, gayret ediyoruz, eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz. Milletimizin duasını almak için de gece gündüz demeden çalıştık, çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Örnek çalışmalarından ötürü tüm belediye başkanlarına teşekkürlerini ileten ve AK Parti’li belediyelerin 2024 seçimlerine hazır olduğunu da vurgulayan Aktürk, “Çünkü biz sadece seçim döneminde çalışan ve seçimlere doğru yaklaşırken vatandaşın gözünü boyayacak işler yapan bir hareket içinde hiç olmadık. Biz, seçim olsun, olmasın her dönem vatandaşımız için çalışan, vatandaşımıza hizmet eden, milletle iç içe ve milletle birlikte yöneten bir belediyecilik anlayışına sahibiz. AK belediyelerimiz, ilk günkü aşk, heyecan ve coşkuyla milletimiz ve memleketimiz için çalışmaya devam ediyor. Bununla gurur duyuyoruz. Şehircilik hizmetleri olarak öncelikli hedefimiz, hizmet ve eser bırakma esaslı anlayışımızın tüm il ve ilçelerimizde hakim olmasıdır. Hamdolsun, AK belediyeler olarak polemik değil eser siyaseti, yalan değil hizmet siyaseti, iftira değil hak ve hakikat siyaseti yaparak yolumuza devam ediyoruz. Rabbim birliğimizi daim etsin. Çözüm ve hizmet noktasında çalışmalarımızı dün olduğu gibi bugün de ilk günkü aşkla birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.



Temassız limit tutarı yükseltildi
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Özgür Özel: Her sendikanın etkinliğinde olacağız
Evcil Hayvan Maması sektörü dernekleşti
Huawei heyetinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na ziyaret
Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz”
Turizm geliri ilk çeyrekte arttı
MSB: Hakurk'ta 5 terörist etkisiz
Süleyman Soylu: Önünde eğileceğimiz tek güç Allah'tır
Kaymakam Sevgili ve Başkan Kerman’dan önemli ziyaretler
THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor
Vali Çiçek’ten şampiyon takıma 100 bin lira ödül
KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10100,63%0,18
  • DOLAR

    32,36% -0,19
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,66% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3859,46% -1,22
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı