Başkan Dinçer Restorasyon Çalışmalarının Devam Ettiği Kılıçarslan Türbesini Ve Köşkünü Ziyaret Etti

Başkan Dinçer Restorasyon Çalışmalarının Devam Ettiği Kılıçarslan Türbesini Ve Köşkünü Ziyaret Etti

Başkan Dinçer Restorasyon Çalışmalarının Devam Ettiği Kılıçarslan Türbesini Ve Köşkünü Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, restorasyon çalışmalarına devam edilen II. Kılıçarslan köşkünü ve türbesini ziyaret etti.

Aksaray Belediyesi tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına şehir genelinde başlattığı restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Anadolu Selçuklu Devletinin izlerini en çok üzerinde barındıran şehirlerden olan Aksaray’da II. Kılıçarslan'ın türbesinde ve köşkünde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile restorasyon çalışması başlatılmıştı.  Restorasyon çalışmalarının devam ettiği türbe ve köşkü Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yerinde inceledi.

II. Kılıçarslan'ın türbesinde ve köşkünde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “II. Kılıçarslan’ın türbesi ve köşkü Selçuklu mimarisine uygun olarak restore ediliyor. Şehrimizde Kırkkızlar adıyla bilinen tepede bulunan türbe ve köşkün turizme kazandırılması için çalışma başlatmıştık.

Restorasyon kapsamında türbede genel temizlik ve derz işlemleri yapıldı. Köşk yapısı için ise dönemin örnekleri ve yerindeki izler incelenerek Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayı ile yenileme kararları uygulandı. Söz konusu yapıların konumu Aksaray’a seyir imkânı sağlayan bir konumda olması nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından kullanılması da amaçlanarak sosyal donatı alanı haline getirildi. Restorasyon çalışmalarımızı tamamladıktan sonra halkımızın hizmetine sunacağız. “  Dedi.



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik