Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Başkan Dinçer, Karla Mücadele Çalışmalarını Sahadan Yönetti

Başkan Dinçer, Karla Mücadele Çalışmalarını Sahadan Yönetti

Başkan Dinçer, Karla Mücadele Çalışmalarını Sahadan Yönetti

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı Aksaray’da da etkisini gösterdi. Kar yağışına karşı teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi ekipleri, karla mücadeleye akşam saatlerinden itibaren başlayarak gece boyu sürdürdü. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gece sürdürülen kar küreme, tuzlama ve temizlik çalışmalarını sahadan yönetti. Kar küreme çalışmalarını gece yerinde inceleyen Başkan Dinçer, vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için belediyenin tüm hatlarıyla sahada çalışma sergilediğini söyledi.

Aksaray Belediyesi şehirde etkisini gösteren kar yağışı sonrasında belediye kar timi 24 saat esasına göre dönüşümlü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkili olmaya başladığı andan itibaren şehirde ana arterler başta olmak üzere yoğun olarak kullanılan cadde ve sokak ve hastane güzergâhı ve otobüs duraklarında çalışma başlatıldı. Akşam saatlerinde başlayan çalışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. 

Aksaray Belediyesi, kar yağışının etkisini artırması üzerine kriz masası oluşturdu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve yardımcıları, kriz masasından çalışmaları yönetti. Başkan Dinçer, çalışmaları yerinde görmek için gece yarısı kar küreme ve tuzlama çalışması yapılan bölgeleri inceledi. Başkan Dinçer, kar küreme aracına binerek çalışmalara bizzat kendisi de eşlik etti.

Başkan Dinçer, çalışmaların gece olduğu gibi gün boyunca süreceğini söyleyerek “Belediyemiz; her türlü tedbirleri aldı. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Belediyemiz, şehir genelinde 16 Kazıcı Yükleyici Kepçe, 6 greyder, 11 Açık Kasa Kamyonet, 3 Kar Bıçaklı Kamyon, 5 Tuzlama Aracı ve 350 personel ile karla mücadeleyi gerçekleştiriyoruz.

Bizde çalışmamızın başındayız, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına mahal vermemek için gayretle çalışıyoruz. Sahada özveri ile çalışan tüm personel ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Gece boyu süren karla mücadele çalışması sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Çalışmalarına ara vermeyen belediye kar timi, araç ve yaya yoğunluğu bulunan kaldırım ve yollarda temizlik ve tuzlama çalışması yaptı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs durakları bu çalışmaya dahil edildi.

Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin karla mücadelede yeterli güce sahip olduğunu söyleyerek Aksaray Belediyesi depolarında yeteri kadar tuz stoğu bulunduğunu ve ihtiyaç olması halinde gerekli müdahalenin anında yapılabileceği bildirdi.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli