Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

BAŞKAN DİNÇER KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BASIN MENSUPLARINA BİLGİLER VERDİ

BAŞKAN DİNÇER KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BASIN MENSUPLARINA BİLGİLER VERDİ

BAŞKAN DİNÇER KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BASIN MENSUPLARINA BİLGİLER VERDİ

Aksaray Belediyesi kar timi, yoğun kış şartlarında dondurucu soğuk havaya rağmen gece gündüz demeden karla mücadelesini sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çalışmaların ne aşamada olduğuna dair gazetecilere genel bir değerlendirmede bulundu. Başkan Dinçer, 500 personelin ve 100’e yakın aracın kar seferberliğinde aktif görev aldığını söyledi. 

Aksaray Belediyesi, yoğun kar yağış sonrasında tüm hatlarıyla birlikte kar seferberliği sürdürüyor. Şehir genelinde cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme, temizleme tuzlama çalışması devam ederken caddelerde biriken kar yığınları kepçe ve kamyonların yardımı ile şehir dışına çıkarılmaya başlandı. 

Karla mücadele çalışmalarını Karla Mücadele Koordinasyon Merkezimizden yöneten Başkan Dinçer, sahaya yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Atatürk Bulvarında devam eden kar temizleme çalışmalarını inceleyen Başkan Dinçer, il genelinde ulaşım hatlarının aktif olduğunu değerlendirmesinde bulunarak “Şehrimizin 1100 km yol ağı, 3860 sokak, 20 Bulvar ve 157 cadde var. Şehrimiz çok dağınık bir yerleşim planına sahip ancak ekiplerimizin özverili çalışmaları ile kapalı cadde ve sokağımız bulunmamaktadır. Ekiplerimiz ilk andan itibaren sahadalar. Son yılların en yoğun kar yağışına rağmen ana ulaşım hatlarımız biran olsun kapalı kalmadı. Zaten meteorolojik verileri takip edip gerekli önlem ve tedbirleri almıştık.” ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediyesi’nin 500 personel ve 100’e yakın aracıyla gece gündüz çalıştığını söyleyen Başkan Dinçer,  “Gece sıcaklık değeri zaman zaman -20, derecelere kadar düşüyor. Ancak biz mazeret üretmeden, ara vermeden, bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Hayatı olumsuz etkileyecek tüm şartları ortadan kaldırmak için gayret gösteriyoruz. Şehrimizde 6 Greyder, 35 Loder Kepçe, 5 Binek 4×4 araç, 5 Tuzlama Aracı, 4 Kar Bıçaklı Kamyon, 11 Açık Kasa Kamyonet, mücadeleye destek veren belediyemizde ait diğer araçlarla 100’e yakın aracımız sahada aktif şekilde çalışıyor.” dedi.

Sahada çalışan ekibi bir an olsun yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; soğuk hava şartlarında mesai kavramı dinlemeden çalışan Belediye Kar Timi’ne, yüksek besin değeri taşıyan, kalori açısından oldukça zengin ve doğal yöntemlerle yapılan Aksaray Pekmezi ikram etti. 

Başkan Dinçer, personelin yanında gazeteci ve vatandaşlara da ikramlarda bulunarak “Kış aylarında herkesin tükettiği bir besin kaynağı olan pekmez, insanın direncini artırarak soğuk havalara karşı insanı sıcak tutan özelliği ile biliniyor. Biz de şehrimizde etkili olan kar yağışı sonrası görev yapan personellerimizin içini ısıtacak bir ikramda bulunmak istedik. Personellerimizin emeğini takdir ediyorum. Gece gündüz demeden sahada özveri ile çalışıyorlar. Personelimize afiyetler diliyorum. Her derde deva, şifa deposu olan Aksaray üzüm pekmezimizi belirli aralıklarla ikram etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 
Başkan Dinçer, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde esnafları ziyarete ederek hayırlı kazançlar diledi.  

Karla mücadelede gündüz vardiyasında çalışan belediye personellerinden Yusuf Çelik, Başkan Dinçer’in her koşulda kendilerini yalnız bırakmadığını söyleyerek “Nazik düşüncelerinden dolayı Evren Başkanımıza teşekkür ediyoruz. ”değerlendirmesinde bulundu.

Aksaray Belediyesi tarafından karla mücadelede görev yapan personellere farklı zaman dilimlerinde 3 bin adet üzüm pekmezi ikram edileceği belirtildi.



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli