Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Başkan Dinçer Esnafa Ek Destek Paketini Açıkladı

Başkan Dinçer Esnafa Ek Destek Paketini Açıkladı

Başkan Dinçer Esnafa Ek Destek Paketini Açıkladı

Belediye Başkanı Evren Dinçer, geçtiğimiz günlerde esnaflara yönelik açıkladığı destek paketinin kapsamını genişletti.

Son yılların en büyük küresel sağlık sorunu olan Covid-19 salgını sürecinde halk sağlığını korumak adına birçok çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Evren Dinçer, salgının vatandaşlar üzerinde oluşturduğu ekonomik olumsuzlukların önüne geçmek için esnaflara yönelik başlattığı desteklerin kapsamını artırarak sürüyor.

Aksaray Belediyesi Covid- 19 salgınından ekonomik olarak olumsuz etkilenen berber, kuaför, internetkafe, hamam, spor ve fitness salonu sahiplerine Bin’er TL nakdi yardım yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Aksaray Belediyesi tarafından açıklanan destek paketinden, salgın sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile kapatılan kahvehane, kıraathane, çay ocağı, okul kantini, kafe ve kafeterya işletmecisi esnaflar yararlanacaktı. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in açıkladığı yeni ek destek paketi ile bu kapsam genişletildi. Yeni ek destek paketinden ise salgından etkilenen berber, kuaför, internetkafe, hamam, spor ve fitness salonu işletmecisi esnaflar faydalanacak.

Destek paketinden yararlanmak isteyen esnaflara Aksaray Belediyesi’ne ait 444 55 68 numaralı telefondan bilgi verilecek. Başvurular 22 Aralık ve 30 Aralık tarihleri arasında Aksaray Belediyesine bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bizzat yapılacak.

Başvuru yapacak kişinin başvuru esnasında Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne iş yeri ruhsatının fotokopisini, vergi levhası fotokopisini, kimlik fotokopisini ve banka hesabı veya iban numarasını gösteren belgeyi ibraz etmeleri gerekiyor.

Pandemi sürecinden ekonomik olarak olumsuz yönde etkilenen esnaflara yönelik verilecek ek destek paketi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Geçtiğimiz günlerde genelge ile faaliyetlerine bir süre ara verilen kahvehane, kıraathane, çay ocağı, okul kantini, kafe ve kafeterya gibi işletme sahiplerine Bin’ er TL nakdi destek sağlayacağımızı açıklamıştık.

Esnaflarımıza yönelik açıkladığımız bu destek paketinin kapsamını biraz daha genişletme kararı aldık. Esnaflarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun rahatlatmak adına ek destek paketi ile pandemi sürecinden ekonomik olarak olumsuz etkilenen berber,-kuaför, internetkafe, hamam, halı saha, spor ve fitness salonu işletmecisi esnaflarımıza Bin’ er TL nakdi destek sağlayacağız. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli