Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

BAŞKAN DİNÇER BELEDİYELER BİRLİĞİNİN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA AKSARAY’I ANLATTI

BAŞKAN DİNÇER BELEDİYELER BİRLİĞİNİN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA AKSARAY’I ANLATTI

BAŞKAN DİNÇER BELEDİYELER BİRLİĞİNİN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA AKSARAY’I ANLATTI

Belediye Başkanı Evren Dinçer Antalya’da düzenlenen Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları’na katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin yeri ve önemini vurgulamak amacıyla 11 farklı ilde düzenlenecek olan Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantılarının dördüncüsü Antalya’da gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmalarını TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Sanayi ve Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan tarafından yapıldı.

Akademisyenler, bölge belediye başkanları, kalkınma ajanslarından temsilciler ve bürokratların katılımıyla gerçekleşen toplantının anahtar konuşmalarını Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan V. Dr. Muhammed Adak ve Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptı.

Oturum başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın yaptığı “Akıllı Şehirler ve Kent Ekonomisi” başlıklı oturuma Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte; Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Hakan Tütüncü Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı (Kepez Belediye Başkanı), Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler katıldı.

“Akıllı Şehirler ve Kent Ekonomisi” başlıklı oturumda konuşma yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer Aksaray’da uygulanan projede insanların hayatlarını kolaylaştırmak adına yapılan detayları dinleyicilerle paylaştı.

Başkan Dinçer açıklamalarında şu ifadeleri kulandı; ‘’Aksaray konumu, tarihi geçmişi coğrafi yapısı itibari ile birçok potansiyeli olan bir şehir olan bir u sebeple tarım hayvancılık, turizm ve sanayi alanında hızla gelişiyor. Bizlerde bu gelişimin önünü açmak adına yatırımcıların önünü açıyoruz. Son yıllarda tarımda yapılan teknolojik yenilikler ve akıllı uygulamalarla Aksaray birçok tarım ürününde Türkiye sıralamasında ilk 5. içerisinde yer almayı başarmıştır. Ülkemizin yurtdışına ihraç ederek katma değer sağladığı yonca ayçiçeği, çilek, kabak çekirdeği gibi birçok ürün Aksaray’da yetişiyor.

Aksaray ve Konya ovaları ülkemizin en az yağış alan toprakları olmasına rağmen hayata geçirilen teknolojik yeniliklerle yetişmez denilen birçok ürün yetişmiş ve mevcut ürünlerde de büyük üretim kapasitelerine ulaşılmıştır. Şehrimiz konumundan dolayı bir lojistik merkezi olma özelliğine sahip tüm komşu illerine duble yollarla bağlanıyor.

Aksaray’ın özellikle sanayi alanında gelişmesi için Cumhurbaşkanımızın daha önce sözünü vermiş olduğu yük taşımacılığını geliştirecek yük treni projesi ve hızlı tren projesi hayata geçtiğinde Aksarayımızı daha ileriye taşıyacaktır.

Aksaray’da; ulaşımdan, trafik sistemlerine, mobil uygulamalardan, kent bilgi sistemi ve şehir rehberlerine varana kadar pek çok alanda akıllı şehir sistemlerini uygulamaya koyduk.

Vatandaşlarımızın daha hızlı, daha kaliteli, belediyecilik hizmeti alabilmeleri için pek çok projeyi hayata geçirdik. Bazıları üzerinde ise çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizin jeopolitik konumunu, yatay mimarisini, tarımsal olanaklarını göz önünde bulundurarak bütüncül bir yaklaşımla dijital dünyaya entegre etmeye çalışıyoruz.

Yeni uygulamaya geçirdiğimiz ve geçirmeyi planladığımız ges projeleriyle şehir ekonomisine ve ekolojik sistemimize ciddi katkılar sağlıyoruz.

Yine akıllı kavşak ve sinyalizasyon sistemleri, güneş enerjili şarj istasyonları, evde bakım hizmeti, ücretsiz wifi noktaları ve akıllı kameralı zabıta kıyafetleri, atık toplama ve çöp ayrıştırma merkezi, çöpten elektrik, bisiklet yolları ve akıllı bisikletler gibi birçok projeyi hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz.

2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz bilim merkezimizde; çocuklarımızın, gençlerimizin varlıkları ve kaynakları verimli bir şekilde yönetmek için yeni teknolojilere ayak uydurmalarını sağlayabilecek eğitimler düzenliyoruz. Bir bölümü ilimizde icra edilen TEKNOFEST yarışmalarına da gençlerimizin katılabilmeleri için gerekli eğitimleri ve maddi destekleri bilim merkezimiz bünyesinde sağlıyoruz. Akıllı şehirler, Roket, İnsansız hava aracı, insansız su altı sistemleri, eğitim teknolojileri gibi birçok alanda TEKNOFEST 2021’e başvurularımızı gerçekleştirdik.

Ayrıca bilim merkezi bünyesinde kurduğumuz takımlar ile akıllı şehirler, sıfır atık, çevre gibi konularda çalışmalarını yürüten gençlerimizin yeni projelerini hayata geçirebilmeleri için eğitimden makine teçhizata kadar gerekli olan tüm desteği sağlıyoruz.

Tüm dünyada artık şehirler daha yoğun nüfusa, trafiğe, daha çok çevre sorunlarına ev sahipliği yapıyor. Bizler de bu sorunlara çözüm bulmak, daha yaşanılabilir kentler oluşturmak için daha akıllı, daha teknolojik şehirler inşa etmeye gayret ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli