BAŞKAN AKTÜRK, “AKSARAY DEMEK İSTİHDAM DEMEK”

BAŞKAN AKTÜRK, “AKSARAY DEMEK İSTİHDAM DEMEK”

BAŞKAN AKTÜRK, “AKSARAY DEMEK İSTİHDAM DEMEK”

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün illere göre istihdam sayılarını açıklamasıyla birlikte Mayıs ayı itibariyle Aksaray’da 3 bin 17 kişi iş sahibi olurken, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, hala devam eden açık 511 iş ilanını değerlendirerek, “Aksaray demek, istihdam demek” dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü illere göre istihdam sayılarını açıkladı. Mayıs ayı itibariyle Aksaray’da 3 farklı sektörde istihdam artışı görüldü. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre sanayi, hizmet ve inşaat sektöründe istihdam artarken, 3 bin 17 kişinin istihdam edildiği kentte 2 bin 198 erkek ve 819 kadın iş sahibi oldu.

Öte yandan kentte 18-29 yaş arası bin 720 genç özel sektörde iş sahibi olurken, kayıtlı işsiz sayısı yılın aynı dönemine göre Mayıs ayında yüzde 29 azalarak 18 bin 557’den 13 bin 67’ye düştü.

Aksaray’ın sanayi hizmet ve inşaat sektöründe çağ atladığını belirten Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Bakanlığımızın öncülüğünde ülkemizde özellikle gençlerin istihdam edilmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor ve bu çabalar nihai güzel sonuçlar alıyor. Aksaray’ımızda bizlerde özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdam edilmesine yönelik İŞKUR İl Müdürlüğümüzle beraber önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son dönemlerde hem organize sanayisi gelişen, hem hizmet sektörü güçlenen hem de inşaat kenti olan Aksaray’ımızda yaptığımız çalışmaların sonucunu hızlı alabiliyoruz. Mayıs ayı itibariyle şehrimizde hem işsizlik sayısını düşürmenin hem de 3 bin 17 kişi ile bin 720 gencimizi iş sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman gelişen ve gelişimini sürdüren şehrimizde istihdamın artmasına dayalı çalışmalarımızı iş sektörlerinde devam ettireceğiz. Bu son istihdamla birlikte tekrar anladık ve ispatladık ki Aksaray demek, istihdam demek, Aksaray demek çalışma azminin her zaman var olduğu bir şehir demektir. Hedefimiz gelecek ay ve bundan sonraki süreçte işsizlik verilerini aşağıya çekmek ve gençlerimizi daha çok iş sahibi yaparak 5 bin istihdama ulaşmak. Bunun için her zamanki olduğu gibi yine var gücümüzle çalışacağız” dedi.



ABB'den sosyal destek alan ailelere büyük kolaylık
Ankara'da kuraklık acil eylem planı masaya yatırıldı
AKK'den eski Ankara'ya anlamlı yolculuk
HSK’dan büyük atama kararı! 4 binden fazla hâkim ve savcının görev yeri değişti
YARGITAY ÜYELERİNDEN AKSARAY ŞEHİTLER MÜZESİ’NE ANLAMLI ZİYARET
HASANDAĞININ MİSAFİRLERİNE İKRAM “AKSARAY GAZOZU”
YENİ SANAYİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILIŞA HAZIR
ASÜ’de mezuniyet törenleri Güzelyurt MYO ile sona erdi
Tiny House Adalı: Mobil Ev Tasarımlarında Yaratıcılık ve Fonksiyonellik Bir Arada
Kayseri Büyükşehir'e Ankara'dan övgü
Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan Başkan Aras’a ziyaret
TUSAŞ 52 yaşında... Türk havacılığının altın çağı başladı
Fahrettin Altun: Fuat Sezgin’in mirası dünyaya tanıtılacak
BTÜ'den toplumla bilimsel buluşma
ADD Bursa'dan terör örgütünün fesih bildirisine sert tepki! Lozan ve Atatürk ilkeleri vazgeçilmezimizdir
  • Cumartesi 30.7 ° / 13 ° Güneşli
  • Pazar 26.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 26 ° / 9.8 ° Güneşli