BAŞKAN AKTÜRK, “AKSARAY DEMEK İSTİHDAM DEMEK”

BAŞKAN AKTÜRK, “AKSARAY DEMEK İSTİHDAM DEMEK”

BAŞKAN AKTÜRK, “AKSARAY DEMEK İSTİHDAM DEMEK”

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün illere göre istihdam sayılarını açıklamasıyla birlikte Mayıs ayı itibariyle Aksaray’da 3 bin 17 kişi iş sahibi olurken, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, hala devam eden açık 511 iş ilanını değerlendirerek, “Aksaray demek, istihdam demek” dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü illere göre istihdam sayılarını açıkladı. Mayıs ayı itibariyle Aksaray’da 3 farklı sektörde istihdam artışı görüldü. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre sanayi, hizmet ve inşaat sektöründe istihdam artarken, 3 bin 17 kişinin istihdam edildiği kentte 2 bin 198 erkek ve 819 kadın iş sahibi oldu.

Öte yandan kentte 18-29 yaş arası bin 720 genç özel sektörde iş sahibi olurken, kayıtlı işsiz sayısı yılın aynı dönemine göre Mayıs ayında yüzde 29 azalarak 18 bin 557’den 13 bin 67’ye düştü.

Aksaray’ın sanayi hizmet ve inşaat sektöründe çağ atladığını belirten Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Bakanlığımızın öncülüğünde ülkemizde özellikle gençlerin istihdam edilmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor ve bu çabalar nihai güzel sonuçlar alıyor. Aksaray’ımızda bizlerde özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdam edilmesine yönelik İŞKUR İl Müdürlüğümüzle beraber önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son dönemlerde hem organize sanayisi gelişen, hem hizmet sektörü güçlenen hem de inşaat kenti olan Aksaray’ımızda yaptığımız çalışmaların sonucunu hızlı alabiliyoruz. Mayıs ayı itibariyle şehrimizde hem işsizlik sayısını düşürmenin hem de 3 bin 17 kişi ile bin 720 gencimizi iş sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman gelişen ve gelişimini sürdüren şehrimizde istihdamın artmasına dayalı çalışmalarımızı iş sektörlerinde devam ettireceğiz. Bu son istihdamla birlikte tekrar anladık ve ispatladık ki Aksaray demek, istihdam demek, Aksaray demek çalışma azminin her zaman var olduğu bir şehir demektir. Hedefimiz gelecek ay ve bundan sonraki süreçte işsizlik verilerini aşağıya çekmek ve gençlerimizi daha çok iş sahibi yaparak 5 bin istihdama ulaşmak. Bunun için her zamanki olduğu gibi yine var gücümüzle çalışacağız” dedi.



Aksarayspor’dan Uzatmalarda Altın Değerinde Bir Puan!
Zılgıtlarla karşılanan Bakan Kurum, Uzun Çarşı için talimat verdi!
İHA'ların sayıları artıyor... Her yıl 9 bin İHA kaydoluyor
Bakan Tekin: Eğitim süresi kısalabilir... 15 bin öğretmen ataması 24 Kasım’da
Başkent’te sanatın kalbi Gençlik Parkı’nda atıyor
Ticaret'ten yasa dışı bahis reklamlarına sert müdahale
Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezun veri tabanı çalışmalarına başladı
Yükseköğretimde yabancı öğrenciler için öğrenim ücreti desteği
BTK’dan elektronik imza tebliğinde değişiklik... Süre 2027’ye uzatıldı
Hüray, global sahnede parlamaya hazır
Başkan Kılca: Halk sağlığı için öncü adımlar atıyoruz
Ankara Keçiören'de sokak oyunları hayat buldu
Kırmızı bültenle aranan 6 suçlu ve 2 ulusal kaçak yakalandı
Rekabet'ten ticari sırların korunmasına yeni düzenleme
Finlandiya heyetinden Kayseri'ye tam not
  • Pazartesi 20.3 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Salı 20.7 ° / 17.3 ° false
  • Çarşamba 18.6 ° / 14.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu