Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Başkan Altınsoy, Malazgirt Zaferinin 947. Yılını Kutluyoruz

Başkan Altınsoy, Malazgirt Zaferinin 947. Yılını Kutluyoruz

Başkan Altınsoy, Malazgirt Zaferinin 947. Yılını Kutluyoruz

           AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?Doğu´nun yükselen gücü olarak Batı´ya akın eden milletimiz, 947 yıl önce elde ettiği zafer ile tarihin öznesi haline gelmiştir" dedi.

            Malazgirt Zaferi´nin 947. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Altınsoy, şunları kaydetti:

?Milletimiz, tarihinin en büyük zaferlerinden birini 26 Ağustos 1071´de Malazgirt´te kazanmıştır. Doğu´nun yükselen gücü olarak Batı´ya akın eden milletimiz, 947 yıl önce elde ettiği zafer ile tarihin öznesi haline gelmiştir. İslam´ın kılıcı olarak tarih sahnesindeki yerini alan milletimiz, Doğu Roma İmparatorluğu´nu yenerek yeryüzünün yükselen yeni gücü olduğunu da çağının egemen güçlerine ilan etmiştir. Kahramanlığın ve cesaretin sembol ismi Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ve onun hedefine tam inanmış ordusunun kazandığı zafer, Anadolu´nun kapılarını sonuna kadar Türk milletine açmıştır. Malazgirt Zaferi´yle Doğu Roma İmparatorluğu´nun çektiği seti yıkan milletimiz, önce Anadolu Selçuklu Devleti´ni, daha sonra da üç kıta ve yedi denize hükmeden Devlet-i Ali´yi kurup, tarihteki şanlı yerini almıştır.?

            Altınsoy, şair Arif Nihat Asya´nın, fetih ruhunu ve Malazgirt Zaferi´nin manevi temelini ifade eden şiirinin, Bir cuma sabahı, semaya karşı, Malazgirt´te elli dört bin er. Bestelediler en güzel marşı: Allah-ü ekber, Allah-ü ekber dizelerini anımsattı. ?Kardeşlik ve adalet esası üzerine kurduğumuz medeniyetimiz ile kazandığımız başarıların altında, ulvi gayelere ulaşmak için, karşılıklı sevgi ve saygıyı yayıp, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve fedakârlık ruhu ile mücadele etmemiz yatmaktadır.? değerlendirmesinde bulundu.

            "Askeri, sosyal, kültürel, dini, siyasi ve estetik sahada büyük bir iftihar ile andığımız geçmişimizi, gelecekte de ihya etmemiz, aynı fedakârlık duygusu içinde, mücadele ruhunu yeniden canlandırmamızı gerektirmektedir. İnancımızın yüklediği sorumluluk ve tarihimizden aldığımız ilham ile bugünün sıkıntılarından kurtulup, dünya milletler ailesi arasında daha iddialı bir şekilde yerimizi yeniden almamız, ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Milli birliğimizi, vatanımızın bütünlüğünü ve devletimizin bekasını korumak öncelikli vazifemizdir. Anadolu´yu ebedi yurt edinmiş milletimizin hürriyetini, devletimizin bağımsızlığını ortadan kaldırmak isteyen her türlü şer odağına karşı hepimiz son derece dikkatli ve basiretli olmalıyız.

                Bu vesileyle, Malazgirt Zaferi´nin 947. yıl dönümünü kutluyor, başta büyük komutan Sultan Alparslan olmak üzere, milletimizin istiklali için canını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum? dedi.



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli