BASIN, HABER ALMA İHTİYACININ KARŞILANDIĞI KAYNAKTIR

BASIN, HABER ALMA İHTİYACININ KARŞILANDIĞI KAYNAKTIR

BASIN, HABER ALMA İHTİYACININ KARŞILANDIĞI KAYNAKTIR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, basın faaliyetlerinin bilgilenme, bilgi aktarma, kamuoyunun sesi olma, yöneten-yönetilen ilişkisine aracılık etme ve katılımcılık sağlama gibi demokratik sistem unsurlarının önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Şahin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Toplumsal fayda ve etik hususunun, her işte olduğu gibi basın çalışmalarında da değerler skalasının üst basamaklarında yer aldığına vurgu yapan ASÜ Rektörü, toplumsal hayata doğrudan katkı sunan basının, temel ilkeler doğrultusunda yapacağı her çalışmanın pozitif gelişime katkı anlamına geldiğine dikkat çekti. Basının bir yanıyla haberdar ettiğini, bilgilendirdiğini ve böylece haber alma hürriyetinin işlerliğinin merkezinde yer aldığını, diğer yanıyla ise farklı toplumsal katmanların kendilerini ifade etmesine imkân tanıdığını ifade eden Prof. Şahin, bunların demokratik sistemlerin asli unsurları olduğuna değindi. Böylesi kapsamlı ve geniş etki çerçevesine sahip bir alanda atılan ve atılacak her adımın, mutlaka toplumsal fayda öncelikli ve mesleki etik değerlere bağlı biçimde yapılması gerekliliğinin altını çizen Rektör Şahin, “Kamuoyunun doğru bilgilenmesinin yanı sıra, gündemin anlaşılması ve yorumlanması bakımlarından da etik değerlere bağlılık çok önemlidir. Özellikle günümüzde iletişim teknolojilerinin büyük bir hızla değişmesi yeni mecraları beraberinde getirmiş, bu durum pek çok kolaylık ve çeşitlilik sağlamakla birlikte doğru bilginin kıymetini daha da arttırmıştır. Bireyler ve toplumlar açısından bilgi edinme ve haber alma ihtiyacının karşılanabildiği en önemli kaynak basındır. Bu nedenle, basın eliyle yürütülen faaliyetlerdeki isabet ve şeffaflık, toplumsal gelişime doğrudan katkı sunmaktadır” dedi.

Rektör Şahin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “İçinde yaşadığımız şehir olan Aksaray başta olmak üzere, tüm basın çalışanlarının gününü kutluyor, Üniversitemizin faaliyetlerinin geniş bir kesime aktarılmasına yönelik çalışmaları için teşekkür ediyoruz.”



Kapıkule'de tarihi rekor!
Başkentte yılbaşı coşkusu Kızılay Meydanı’nda
Son 2 haftada FETÖ'ye 76 gözaltı!
Ankara’da hayvan yetiştiricilerine silaj desteği
TİGAD ailesi Urfa’da tarihin sıfır noktasını keşfetti
Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi
Turistik Doğu Ekspresi yeniden yollarda... Sefer saatleri ve oda fiyatları
Bakan Güler: Terörsüz Türkiye ve bölgesel barış önceliğimiz
Ankara Büyükşehir'den soruşturma açıklaması: Veto edilen usulsüz imar artışı!
Palandöken: Mali Müşavir yetkileri korunuyor!
Yılbaşı öncesi her ürün mercek altında!
Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı! Muğla ve Antalya alarmda
Vali Kumbuzoğlu; “Şehitlerin emaneti başımızın tacıdır”
Türkiye'den 10 bin çadır Sudan'a ulaştı
Antalya Kumluca 'asgari' için ses yükseltti
  • Pazartesi 12.4 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 12.5 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 13.3 ° / 8.5 ° Güneşli