Tarih: 28.10.2022 20:13

BARO Başkanı Ferit KÖSE, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı

Facebook Twitter Linked-in

Baro Başkanı Av. Ferit KÖSE, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlamış olduğu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yıldönümünü gururla, kıvançla ve coşkuyla kutluyoruz.

Muasır bir medeniyet haline gelmemizde en büyük kilometre taşı olan Cumhuriyet, kişi hak ve özgürlüklerinin, insan onurunun en iyi biçimde güvence altına alınabildiği bir sistemdir.

Cumhuriyet; Devletimizin ve necip milletimizin dili, bayrağı, marşı, başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğümüzün teminatıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Onuncu Yıl Nutkunda “Bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.” Cumhuriyet yüce Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Şüphesiz ki, Cumhuriyete giden yolda aziz milletimiz, milli ruhla azim ve kararlılıkla mücadele etmiş bu zorlu ve meşakkatli yolun sonunda özgürlüğünü, bağımsızlığını ve hakimiyetini tüm cihana kesin olarak ilan etmiştir.

Ulu Önder Atatürk’ün “ Türk Ulusu’nun özyapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyettir.” Sözü Cumhuriyetin anlam ve önemini en güzel biçimde ortaya koymaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, anlamlı tarihin 99. yıldönümünde, büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve vatan toprağı için canlarının seve seve feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —