Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Bakar İl Müftümüz hakkında gerçek dışı açıklamaları asla kabul etmiyoruz dedi

Bakar İl Müftümüz hakkında gerçek dışı açıklamaları asla kabul etmiyoruz dedi

Bakar İl Müftümüz hakkında gerçek dışı açıklamaları asla kabul etmiyoruz dedi

Eğitime Destek Platformu Başkanı Kuddusi Bakar  platform üyeleri ile birlikte Aksaray Müftülüğü bahçesinde yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi.
Geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında ve sosyal medyada Aksaray İl Müftümüz Hasan Hüseyin GÜLLER’i hedef alan talihsiz haber ve paylaşımlar bizi derinden üzmüştür. Bu sebeple Aksaray’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ve Eğitime Destek Platformu olarak bu basın açıklamasını yapma zarureti hasıl olmuştur.
Aksaray Müftülüğüne bağlı bir personel hakkında, Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişlerince tahkikat yapılmış, yapılan tahkikat neticesinde adı geçen personel Diyanet İşleri Başkanlığı’nca tecziye edilmiş ve bir başka ile tayin edilmiştir. Bu işlemde il müftümüzün ve Aksaray Müftülüğünün herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Adı geçen personel, söz konusu tayin işlemini tebellüğ etmek için müftülüğe davet edilmiş ancak tebellüğ etmekten imtina ederek art arda toplam 77 günü bulan üç rapor almıştır. Bu süre boyunca İl Müftümüz Hasan Hüseyin GÜLLER, iyi niyet göstermiş ve inisiyatif alarak personelin ayrılışını gerçekleştirmek için raporlarının bitmesini beklemiştir. Son raporun bitiminde nakil işlemini tebellüğ için tekrar davet edilen personel tebellüğden yine imtina edince, kanunun öngördüğü şekilde ve “Tebligat Kanunu” uyarınca kendisine resmi tebligatta bulunulmuştur.
Bu süreçte, bir gazeteci, Müftümüz Hasan Hüseyin GÜLLER hakkında, eleştiri sınırlarını aşan, yazılar yazmış, söz konusu Cami görevlisi bir haber ajansına verdiği video görüntülü demeçte, İl Müftümüz Hasan Hüseyin Güler’i hedef alarak, bir din görevlisine yakışmayacak üslupla açıklama yapmıştır.
Her iki eylem de, İl Müftümüz Hasan Hüseyin Güler’in onur, şeref ve haysiyetini hedef alan, onu yıpratma ve itibarsızlaştırma amacı güden bir “itibar suikasti” girişimidir.
Olayın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı iddiaları incelemek üzere iki müfettiş görevlendirmiş, yapılan inceleme neticesinde, İl Müftülüğünce yürütülen iş ve işlemlerin kanun ve mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü, toplanan yardımların usulüne uygun olarak kayıt altına alındığı, makbuzlarının kesildiği ve amacı doğrultusunda harcandığı, Ramazan ayında yürütülen “Minare Gölgesinde Sokak İftarları” projesi kapsamında kurulan iftar sofralarının giderlerinin de tamamen hayırseverler tarafından karşılandığı, camilerden toplanan yardımlardan tek kuruş dahi harcama yapılmadığı tespit edilmiştir.
Burada ifade etmek isteriz ki; 24 aydır ilimizde görev yapmakta olan İl Müftümüz Hasan Hüseyin GÜLLER, göreve başladığı andan itibaren başta kamu ve sivil toplum olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla uyumlu ve gayretli bir çalışma içerisine girmiştir. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen hizmet ve projeleriyle müftülük personelinin ve Aksaray halkının sevgi ve takdirini kazanmış, onların kalbinde yer edinmiştir. Göreve başladığı günden bu yana, doğruluğu, dürüstlüğü, adaleti, tevazu ve samimiyetiyle bizlere örnek olmuştur. Şeffaflıktan asla ödün vermemiş, müftülükçe yapılan hizmetleri ve yürütülen projeleri, kürsüden ve müftülüğün sosyal medya hesaplarından paylaşarak, tüm bu hizmetlerde kendilerine destek olan Salihler Şehri Aksaray Halkına defalarca teşekkür etmiştir. Aksaray halkının sevgi ve takdirini kazanan hizmet, faaliyet ve projeleri sebebiyle Sayın Valimiz tarafından “Başarı Belgesi” ile taltif edilmiştir.
Bu sebeple; Tek derdi Aksaray’a ve Aksaray halkına hizmet etmek olan İl Müftümüz Hasan Hüseyin GÜLLER hakkında bir gazeteci ve bir personel tarafından, “çamur at, tutmazsa izi kalsın” mantığıyla gerçekleştirilen açıklamaları asla kabul etmiyoruz. İl Müftümüzün onur, şeref ve haysiyetini hedef alan, onu yıpratma ve itibarsızlaştırma amacı güden bu girişimi bir “itibar suikasti” olarak görüyor, mesnetsiz açıklamalar yapan gazeteciyi ve buna sebep olan personeli şiddetle kınıyoruz.
Bu süreçte Müftümüzün yanında ve sonuna kadar destekçisi olduğumuzu bildiriyor, kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz.

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı