Bakan Yerlikaya: 2025’te 30 saldırı engellendi, 308 sığınak imha edildi

Bakan Yerlikaya: 2025’te 30 saldırı engellendi, 308 sığınak imha edildi

Bakan Yerlikaya: 2025’te 30 saldırı engellendi, 308 sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terörsüz Türkiye” vizyonu kapsamında yürütülen mücadelede 2025 yılı içinde yüzlerce operasyon gerçekleştirildiğini, onlarca terör eyleminin engellendiğini ve örgüte katılımın ciddi şekilde gerilediğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeni bir döneme girildiğini belirterek, “Terörsüz Türkiye; kardeşliğin, huzurun ve kalkınmanın adıdır” dedi.

Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın ve tüm farklılıkların aynı kaderi paylaştığı güçlü bir Türkiye hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede hem sahadaki güvenlik otoritesinin tavizsiz sürdürüldüğünü hem de sosyal ve demokratik kazanımların güçlendirildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı 2025 verilerine göre; güvenlik güçleri tarafından 308 mağara ve sığınak imha edildi, İHA ve İKU’lar 44 bin saati aşkın uçuş gerçekleştirdi. 30 terör eylemi engellenirken, 439 firari hükümlü yakalandı. Ayrıca, 10’u Diyarbakır annelerinin çocukları olmak üzere toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla teslim oldu. Uluslararası alanda ise 7 kişi kırmızı bültenle Türkiye’ye iade edilirken, 71 kişi hakkında yeni kırmızı bülten çıkarıldı.

Terörle mücadelede elde edilen kazanımların, ülkenin kaynaklarını gençlere, üretime ve kalkınmaya yönlendirme hedefinin önünü açtığını belirten Bakan Yerlikaya, “Terörsüz Türkiye, güçlü ve lider bir ülke olma yolunda kararlılığımızın ifadesidir” dedi.



Troya anlatısı 2026'da Roma'da
Bakanlardan okullarda 'yerli değer' vurgusu
Bakan Yerlikaya: 2025’te 30 saldırı engellendi, 308 sığınak imha edildi
Ankara-İzmir YHT hattıyla Anadolu'ya modern ulaşım ağı
Dijital dünyada çocuklara güvenlik hamlesi... "Çocuklar Güvende" platformu devrede
Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası ödül
Aksaray’da Aranan Hükümlü Yakalandı
Ankara’da öğrenciler için görünürlük artıran uygulama
Peşaver'de katledilen 144 çocuk Ankara Keçiören'de unutulmadı
TBMM Başkanı Kurtulmuş Büyükelçilere seslendi: Terörsüz Türkiye başarıyla sona erecek
Bakan Şimşek: Vergi borçlarını silme yetkimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de soykırım, Suriye’de sessiz katliam yaşandı
Sağlık Bakanlığı, Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğini güncelledi
2024'te doğan yeni girişim oranı yüzde 15,8 oldu... En fazla girişim İstanbul'da kuruldu
Dikkat! Ticaret Bakanlığı yılbaşı öncesi uyardı
  • Salı 10.6 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.6 ° / 7.3 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 7.9 ° Güneşli