Bakan Şimşek’ten o iddialara yanıt: İtibar suikastı başarısız kalacak

Bakan Şimşek’ten o iddialara yanıt: İtibar suikastı başarısız kalacak

Bakan Şimşek’ten o iddialara yanıt: İtibar suikastı başarısız kalacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da edinilen konut ve sosyal medyada dolaşan fotoğraflarla ilgili algı operasyonu yürütüldüğünü belirterek, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Bakan Şimşek, hukuki haklarını kullanacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden kendisi hakkında yürütülen iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık görevinde olmadığı dönemde (Temmuz 2018-Mayıs 2023) Londra ve Batman’da çekilen fotoğraflar ile Londra’da edinilen 163 metrekarelik bir konut üzerinden “algı operasyonu” yapıldığını ifade eden Bakan Şimşek, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1923356152554746317

“İHALE KRALI İDDİASI GERÇEK DIŞI”

Bakan Şimşek, sosyal medyada “ihale kralı” olarak anılan kişiyle ticari ortaklığı bulunmadığını, bu kişiyle yer aldığı fotoğrafların bakanlık dışı dönemde Londra ve Batman’da çekildiğini belirtti. Ağustos 2021’de İngiltere’de Abdurrahman Reşitoğlu ile yalnızca konut alımı için kurulan şirketin başka bir ticari faaliyeti veya varlığı olmadığını vurgularken, söz konusu konutun, 3 Haziran 2023’te verdiği mal beyanında yer aldığını ifade etti.

Birkaç fotoğraf ve bir konut üzerinden ihalelere karışmış gibi gösterilmesini “gerçek dışı” olarak nitelendirerek kınayan Bakan Şimşek, “Bu mesnetsiz iddialar, şahsımı ve başarıyla uyguladığımız programı hedef alan bir itibar suikastı teşebbüsüdür. Bu çabalar başarısız kalmaya mahkumdur. Bu zararların tazmini için her türlü hukuki hakkım saklıdır” ifadelerini kullandı.



Bakan Şimşek’ten o iddialara yanıt: İtibar suikastı başarısız kalacak
Denizli'de 19 Mayıs’ta bisiklet şenliği düzenlenecek
Osmaniye Kadirli’de sel felaketi... Bakan Yerlikaya son durumu paylaştı
İstatistiklerle 'Gençlik Raporu' yayımlandı... Türkiye, AB’den daha genç!
Alın terlerini kumaşa döktüler!
Artvin'den 'Tarihe Yolculuk'
MSB'den güvenlik korucularına destek!
Nisan'da 191 bin 983 taşıt trafiğe katıldı... Toplam taşıt sayısı 32 milyona yaklaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta... Zirveden barış çağrısı yaptı
Selanik’ten alınan Ata toprağı, İpsala'dan Anıtkabir’e ulaştırılacak
Aksaray’da Dehşet Verici Olay: Silahla Vurulan Kadın Boş Arazide Bulundu
Balon Balığı avcılığı desteği artırıldı
DMM: '12 yıl ceza alıp 9 ay yatacak' iddiası asılsız
Türkiye’de işsizlik oranı ilk çeyrekte yüzde 8,2’ye geriledi... Genç nüfusta işsizlik azaldı!
Ankara’da “Ankara Çocuk Acil Ve Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sempozyumu” gerçekleştirildi
  • Cumartesi 29.9 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Pazar 25.7 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.8 ° / 11 ° Güneşli