Bakan Şimşek: Vergi borçlarını silme yetkimiz yok

Bakan Şimşek: Vergi borçlarını silme yetkimiz yok

Bakan Şimşek: Vergi borçlarını silme yetkimiz yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda 2026 yılı bütçelerine ilişkin yaptığı konuşmada vergi borçlarının silindiği iddialarını net bir dille yalanladı. Şimşek, “Vergi borçlarını Meclis dışında hiçbir makam silemez” dedi.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2026 yılı bütçelerine ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Vergi borçlarının silindiği yönündeki iddialara açıklık getiren Şimşek, bu yönde herhangi bir yetkilerinin bulunmadığını vurguladı.

Vergiye ilişkin tüm muafiyet ve istisnaların anayasa gereği kanunla düzenlendiğini belirten Şimşek, “Maliye Bakanlığı’nın vergi borçlarını silme ya da affetme yetkisi yoktur. Benim de böyle bir yetkim olmadı, yoktur ve istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Vergi harcamalarına da değinen Şimşek, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının 2026 yılı maliyetinin 1,1 trilyon lira olacağını belirterek, bunun Meclis kararıyla hayata geçirilmiş bir düzenleme olduğunu söyledi.

Uzlaşma müessesesinin 1963’ten bu yana uygulandığını hatırlatan Şimşek, geçen yıl yapılan yasal değişiklikle vergi aslının artık uzlaşmaya konu edilemeyeceğini kaydetti.

Konuşmasında rezervlere de değinen Bakan Şimşek, rezerv artışının carry trade kaynaklı olmadığına dikkat çekerek, ters dolarizasyon, ihracat gelirleri, altın fiyatları ve azalan cari açığın bu artışta etkili olduğunu söyledi. Şimşek, yurt içi ve yurt dışı swapların azaltılmasıyla rezerv kalitesinin önemli ölçüde yükseldiğini ifade etti.



Yeni maden rehabilitasyon yönetmeliği yayımlandı
En düşük emekli aylığı 20 bin TL oldu
Nevim Suvar’a meslektaşlarından tam destek
17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 şüpheli yakalandı
BBBUS hattı Havaist’e devredildi! CHP’li Bursa Milletvekilleri karara tepkili
Aksaray’da 74 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mustafa Yalçın'dan Ankara çıkarması
3 ilin emniyetine atama! Bilecik ve Yalova merkeze alındı!
Ankara Keçiören'den hayat kurtaran eğitim
AK Parti’li Kılıç: Terörle mücadele tercih değil, devletin meşru sorumluluğudur
Türkiye yağış altında... Kuvvetli yağmur, yoğun kar ve fırtına uyarıları peş peşe geldi
PET-KOZ Derneği’nden Türkiye Genelinde Anlamlı Dayanışma: “Mecburi Hizmette Yalnız Değilsiniz!” Projesi Kadın Doğum Alanında Örnek Bir Model Sunuyor
Hakkari’de 860 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi
MSB: 22 günde hudutlarda 346 kişi engellendi
ASFAT’tan tarihi başarı! Pakistan ve Türkiye’de muharip gemiler aynı anda seyirde
  • Cuma 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.4 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı