Bakan Şimşek: Dezenflasyon belirlenginleşiyor

Bakan Şimşek: Dezenflasyon belirlenginleşiyor

Bakan Şimşek: Dezenflasyon belirlenginleşiyor

Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dezenflasyonun belirginleştiğine dikkati çekti.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Dezenflasyonun belirginleştiğine dikkati çeken Bakan Şimşek, "Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 gerçekleşti. Geçici unsurların da etkisiyle aylık enflasyon ağustosta yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 gerçekleşti. Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu. Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz. Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, program hedeflerine ulaşma konusunda kararlılıklarının aşikâr olduğunu kaydetti.

Bakan Şimşek, "Düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörümüzün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması önem arz ediyor" yorumunda bulundu.



Siber suçlara 16 ilde 126 gözaltı!
Meteoroloji’den peş peşe uyarılar! Kar, fırtına ve çığ alarmı
DİSK'ten MESS'e karşı eylem takvimi belli oldu
Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Koçak’tan Vali Kumbuzoğlu’na Ziyaret
Çelik: Sanal bahis ve kumar meselesi toplum yaraya dönüştü
Bakan Yerlikaya, Ekvatorlu mevkidaşıyla görüştü
Millet Kütüphanesi'nde 'Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu'
Aile ve Gençlik Fonu'ndan 70 binden fazla çift yararlandı
Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor
Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu
Yumurtacı tavukların kafes standardında değişiklik... Mevcut kafes sistemleri 2029'da sona eriyor
Ankara–İzmir Hızlı Tren hattında hummalı çalışma
Orman kadastrosu ve 2/B uygulamalarında kapsamlı değişiklik
Şimşek: Cari açık 2026'da da sürdürülebilir seviyelerde kalacak
Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor
  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false