Bakan Özer'den Türk Tarih Müzesi'ne ziyaret

Bakan Özer

Bakan Özer'den Türk Tarih Müzesi'ne ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türk Tarih Müzesi ve Park alanı ile Atatürk'e Vefa Valizi sergisini ziyaret etti.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çocuklar ve gençler başta olmak üzere herkesin Türk tarihini gezerek, görerek, dinleyerek, hissederek ve yaşayarak öğrenmeleri amacıyla Ankara Etimesgut'ta inşa edilen Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nı ziyaret etti.

Alan hakkında Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'den bilgi alan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, müzeyi ve parkı gezen öğrencilerle sohbet etti.

Bakan Özer, öğrencilerin müzeyi gezerek ayrıntılı bir şekilde bilgi edinme imkânına sahip olacağını belirterek Türklerin bu coğrafyada geçmişini adım adım heykellerle, sanatın vermiş olduğu tüm imkânlarla anlatan panoramik bir müzeyi Ankara'ya kazandırdığı için Etimesgut Belediye Başkanı Demirel'e teşekkür etti.

Bakanlığın bundan sonraki süreçlerde bu müzeyi aktif olarak kullanacağını belirten Bakan Özer, "Müzenin sadece Ankara'dan değil Türkiye'nin her yerinden misafirleri ağırlayan bir mekân olması için destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda İskit döneminden başlayarak 17 Türk devleti kurucusu, Selçuklu sultanları, Osmanlı padişahları, Kurtuluş Savaşı komutanları ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beş farklı heykelinin yanı sıra büyük Türk düşünürleri, bilim insanı, şair, yazar ve sanatçıları temsil eden eserleri yer alıyor.

Bakan Özer, daha sonra Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 81 ilde 103 okul ile birlikte düzenlenen Atatürk'e Vefa Valizi sergisini de ziyaret etti. 



Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı
Bursa’da Kanal İnegöl 2. etap şekilleniyor
Uluslararası kaçaklar ülkeye geri getirildi! 41 suçlu iade edildi
Antalya–Konya yoluna taşkın engeli! Geçici olarak trafiğe kapatıldı!
Cevdet Yılmaz: İşsizlik tek haneli seviyesini koruyor
Kuzey Çevre Demiryolu projesine tarihi adım
Sağlık Bakanlığı'ndan okullarda 'uyuşturucu testi' iddialarına yalanlama
KOOP-DES Yönetmeliği’nde değişiklik Resmi Gazete'de
Çiftçilere 149,6 milyon TL’lik destek ödemesi hesaplarda
Aksaray Günlük Kiralık Daire ve Konaklama: Tarihin Kavşak Noktasında Tavsiyemiz.com Güvencesi
Ankara'da “Koli Ver” kampanyası devam ediyor 
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ AKSARAY’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Duyurusu Yaptı
Milli Eğitim Akademisi 903 sözleşmeli personel alacak
Yurt dışında görevlendirilecek öğretmen ve okutmanların sınav sonuçları açıklandı
  • Cumartesi 5.4 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 6.6 ° / 2.9 ° false
  • Pazartesi 7.6 ° / 3.3 ° Güneşli