Bakan Bolat: Gümrük Birliği güncellemesi artık ertelenemez

Bakan Bolat: Gümrük Birliği güncellemesi artık ertelenemez

Bakan Bolat: Gümrük Birliği güncellemesi artık ertelenemez

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Brüksel’de düzenlenen Türkiye-AB İş Zirvesi’ne video konferansla katılarak, Gümrük Birliği’nin modernizasyonunun ekonomik bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Belçika-Brüksel’de DEİK ve EBS tarafından gerçekleştirilen Türkiye-AB İş Zirvesi’nin açılışına video konferans aracılığıyla katıldı. Zirvede, Avrupa Birliği ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geleceği ele alındı.

Konuşmasında Türkiye’nin AB üyeliğine stratejik bağlılığını vurgulayan Bolat, Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu’nun, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi için sağlam ve sürdürülebilir bir temel oluşturduğunu ifade etti. Bolat, sürecin siyasi tartışmalardan bağımsız olarak, tamamen ekonomik bir gereklilik olduğunu ve yaşanan gecikmenin her iki tarafın iş dünyasında finansal ve rekabetçi maliyetler yarattığını belirtti.

Bakan, ayrıca Türk iş insanlarının vize sorunlarının çözülmesi ve ihracatı doğrudan etkileyen kara yolu geçiş kotalarındaki kısıtların kaldırılması yönündeki taleplerini de AB muhataplarına iletti. Zirve kapsamında Türkiye ve AB girişimcilerinin ortak çıkarları doğrultusunda Gümrük Birliği’nin güncellenmesine güçlü destek vermeye devam edeceklerini de dile getirdi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu da “Gümrük Birliği 2.0” oturumuna katılarak, AB’nin yeşil ve dijital dönüşümü ile üçüncü ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının yarattığı asimetrileri anlattı ve güncellemenin her iki tarafın rekabet gücü için zorunlu olduğunu vurguladı.

Bolat, zirveyi düzenleyen DEİK ve EBS’ye, Türkiye-AB ekonomik ortaklığının güçlenmesine katkı sağlayan tüm kurum ve paydaşlara teşekkür etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunmada dünyanın ilk ülkeleri arasındayız
11 ilde mutlu sona az kaldı... Bakan Kurum il il konutlarda son durumu paylaştı
Serbest Bölgeler tarihi rekor kırdı! Ekim 2025’te ihracat 1,13 milyar dolar
Bakan Bolat: Gümrük Birliği güncellemesi artık ertelenemez
30 milyon fidan 'geleceğe nefes' oldu
15 bin öğretmenin tercih maratonunda son gün 21 Kasım
Milyonlarca kiracıdan TBMM'ye çağrı: Emlakçı komisyonunu artık ev sahibi ödesin
'Bursa Kestane Şekeri'ne AB’den coğrafi tescil
CHP’li Milletvekilleri Kestel ve Gürsu’daki hava kirliliğine dikkat çekti... Sanayi bacaları filtre çalıştırmıyor!
Üretim 11 aydır düşüyor... Vatandaş yumurtaya ulaşamıyor!
MEB'den yeni fotoğraf yarışması... 'Bir Işık, Bin Değer: Fotoğraflarla Değerlerimiz'e başvurular başladı
Hizmet üretiminde bilgi ve iletişim sektörü revaçta
Ankara Üniversitesi uluslararası akreditasyonla tarihe geçti
Ankara Keçiören’de ara tatilde tiyatro coşkusu
27 ilde FETÖ'ye 71 gözaltı!
  • Pazartesi 18.4 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Salı 20 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false