Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

AYHAN EREL MECLİS KÜRSÜSÜNDEN AKSARAY’IN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ ANLATTI.

AYHAN EREL MECLİS KÜRSÜSÜNDEN AKSARAY’IN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ ANLATTI.

Milletvekili Erel her fırsatta Aksaray’ı meclis kürsüsünden anlatmaya devam ediyor. Erel yapmış olduğu son konuşmasında, söz verildiği halde yapılmayan arıtma tesisinden ve bir türlü tamamlanamayan Aksaray-Ortaköy yolundan dolayı yaşanan mağduriyetleri anlattı.

Ayhan EREL yapmış olduğu konuşma şu şekilde;

TÜRKİYE'DE ARITMA TESİSİ OLMAYAN ÜÇ BEŞ İLDEN BİR TANESİ ÜZÜLEREK İFADE EDİYORUM AKSARAY'DIR.

Aksaray Belediyesinin kanalizasyon şebekesinin sona erdiği yere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi bin metre mesafededir. Yeterli derecede arıtılmadan dereye bırakılan ve bu atıkların gittiği yerde Aksaray'ın Hırkatol, Yenimahalle, İsmailağa Tolu, Kazıcık Tolu ve Yeşilova yerleşim merkezleri vardır. Burada yaşayan insanlarımız, bu kokudan, bu çevre kirliliğinden dolayı bahçelerine, bağlarına çıkamaz, pencerelerini açamaz hâle gelmişlerdir. Bu kokudan dolayı, hastanede yatan hastalarımız kendi dertlerini bir tarafa bırakmışlar, yayılan pis kokudan kurtulmanın yollarını aramaktadırlar.

Herkes biliyor ki Anayasa, vatandaşlara sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı tanımaktadır. Ancak Aksaray'da, bahsettiğim bölgede yaşayan insanlarımız maalesef, bu anayasal haktan bile faydalanamamaktadır. Bütçe görüşmeleri sırasında Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Aksaray arıtma tesislerinin şubat ayında ihale edileceğinin sözünü vermesine rağmen maalesef, bugüne kadar bu söz yerine getirilememiştir. Yine, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanın da bu konuda taahhüdü olmasına rağmen Aksaray'a bu hizmet getirilememiştir. Aksaray'ın tek suçu ve günahı her seçimde AK PARTİ'ye çok yüksek oranda oy vermesi midir diye aklımızdan geçmiyor değil. Ben, bu sözü veren başta Sayın Bakanımız olmak üzere, bütün yetkilileri göreve davet ederek bu kokunun, bu görsel kirliliğin ve o yörede yaşayan insanlarımızın sağlığını birincil derecede tehdit eden, bağına, bahçesine ve çevreye zarar veren bu durumun giderilmesini ve bir an önce arıtma tesisinin yapılmasını talep etmekteyim.

AKSARAY-ORTAKÖY YOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ.

Yılan hikâyesine dönen ve neredeyse her hafta birkaç ölümlü kazaya sebebiyet veren Aksaray-Ortaköy yolu da on yılı aşkın bir zamandır maalesef tamamlanamamıştır. Oysa devletimiz maşallah çok güçlü, Rize ile Erzurum arasını tünellerle birbirini bağlarken 50 kilometrelik bir yolu on senede yapamamasının nedeni olarak, az önce söylediğim gibi, Aksaraylıların acaba siyasi iradeye istediğinden fazla oy vermemesinden mi kaynaklanıyor diye aklımıza sorular gelmiyor değil.

Bu yarım kalan yol yapımından dolayı, kamulaştırılan alanın dışındaki vatandaşlarımızın tarlalarına molozlar, atıklar dökülerek bunların tarlalarından istifade etmesine engel olunmakta ve vatandaşın geçim kaynağı olan tarım alanlarına büyük zarar verilmektedir.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli