AyhaN Erel;10 Kasım Atatürk'ü Anlama Günüdür

AyhaN Erel;10 Kasım Atatürk

Aksaray milletvekili Ayhan Erel 10 Kasım münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Erel mesajında şunları söyledi.Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk İstiklal Mücadelesinin önderi büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81' inci yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Elbette, 10 Kasım bir yas günü değil, bir hatırlama, bilinç tazeleme günüdür. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal’i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini algılama ve anlama günüdür.

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” Diyen, Büyük Atamızın bıraktığı en değerli miras olan vatan coğrafyamızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini biliyor, anlıyor ve canımız pahasına koruma irademizden asla taviz vermeyeceğiz. O’nun, “Bugün hepimize düşen ortak görev; milli değerlere, milli bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Milleti; dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde hep beraber yürüyecektir.”

Fikir ve eserleriyle yaşadığı yüzyıla damgasını vuran büyük lider Atatürk, verdiği kurtuluş mücadelesiyle sadece Türk Milleti’nin değil, sınırlarımızın çok ötesinde yaşayan farklı dinden, dilden ve ırktan birçok insanın da kalplerinde unutulmayacak sevgi izleri bırakmıştır.

Bu duygu ve düşüncülerle, ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‘Ü; Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi, saygıyla, rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!



Türkiye'den Humus'taki terör saldırısına kınama!
Ankara, 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti unvanını resmen devraldı
Atatürk’ün Ankara’ya gelişi 106. yılında sanatla kutlandı 
Gelir dağılımında sınırlı iyileşme... Gini katsayısı 0,410'a geriledi
Başkan Bozbey yıl sonunu değerlendirdi... Sorunlara çözüm üreten projeleri anlattı
Ahi beratları takdim edildi
Ankara Keçiören’de kadın emeği yeni yıl pazarına yoğun ilgi
Bakan Şimşek: Enflasyondaki düşüş fiyat istikrarını destekliyor
2026 yılı arabuluculuk, bilirkişilik ve tanıklık ücret tarifeleri belli oldu
Çayırova, Ankaragücü’nü sahasında konuk edecek
TÜİK 2025 bitkisel üretim verilerini açıkladı... Üretimde genel düşüş yaşandı
Asrın inşasında Türkiye'nin başarısı yarın Hatay'da... 455 bin konut tamamlandı, son teslimler yarın!
VEPARA'ya kara para soruşturması! 6 ilde eş zamanlı operasyonda 31 gözaltı
Anahtar Parti Bursa'da ilk yılında 10 bin üyeye yaklaştı
Ankara Keçiören'de şehit ailelerine vefa örneği
  • Cuma 8 ° / 7.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 5.8 ° / 4.7 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 5.7 ° / 2.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu