AyhaN Erel;10 Kasım Atatürk'ü Anlama Günüdür

AyhaN Erel;10 Kasım Atatürk

Aksaray milletvekili Ayhan Erel 10 Kasım münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Erel mesajında şunları söyledi.Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk İstiklal Mücadelesinin önderi büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81' inci yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Elbette, 10 Kasım bir yas günü değil, bir hatırlama, bilinç tazeleme günüdür. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal’i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini algılama ve anlama günüdür.

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” Diyen, Büyük Atamızın bıraktığı en değerli miras olan vatan coğrafyamızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini biliyor, anlıyor ve canımız pahasına koruma irademizden asla taviz vermeyeceğiz. O’nun, “Bugün hepimize düşen ortak görev; milli değerlere, milli bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Milleti; dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde hep beraber yürüyecektir.”

Fikir ve eserleriyle yaşadığı yüzyıla damgasını vuran büyük lider Atatürk, verdiği kurtuluş mücadelesiyle sadece Türk Milleti’nin değil, sınırlarımızın çok ötesinde yaşayan farklı dinden, dilden ve ırktan birçok insanın da kalplerinde unutulmayacak sevgi izleri bırakmıştır.

Bu duygu ve düşüncülerle, ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‘Ü; Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi, saygıyla, rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!



Kanber Demir Anadolu Lisesi’nden Gazze İçin Anlamlı Kermes
Konya'nın potasında üst üste üçüncü galibiyet
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan istikrar ve refah vurgusu
Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesi... Yeni sivil anayasa 28. Dönem'in önceliği
Manisa'da Eğitim-İş'ten eğitim politikalarına sert tepki
BİLGİHANE ÖĞRENCİLERİ BİLİM VE SİNEMAYLA MOTİVASYON TAZELEDİ
Bakan Yerlikaya'dan Emre Albayrak için taziye mesajı
Konya Marangozlar Köprülü Kavşağı'nda iki şerit açıldı
Mahmut Demirli Aksaray Defterdarlığına Gelir İdaresi Grup Müdürü Olarak Atandı
İletişim Başkanı Duran: Cumhurbaşkanımıza atfedilen görüşme iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Ankara Keçiören'de personele taşınmaz mal yönetimi eğitimi
TBMM 2026 yılı bütçe mesaisinde
Bursa Nilüfer'in Sultanları deplasmandan galibiyetle döndü
72 ilde uyuşturucu tacirlerine büyük darbe! 1 haftada 970 şüpheli yakalandı
Suriye halkının Hürriyet Günü'ne Dışişleri'nden kutlama
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 10.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı