Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aydoğdu,Altınsoy ve Aktürk 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı yayınladı

Aydoğdu,Altınsoy ve Aktürk 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı yayınladı

Aydoğdu,Altınsoy ve Aktürk 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı yayınladı

Aksaray Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Aydoğdu mesajında şunları söyledi.Aziz Milletimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile bütünleşerek 30 Ağustos 1922´de elde ettiği büyük zaferin 96. üncü yıldönümünün gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919?da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatılan İstiklal Harbi ve Milli Mücadele süreci, milletimizin kadını - erkeği, yaşlısı - genciyle bir bütün olarak hareket etmesi ve kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı sayesinde 30 Ağustos 1922´de büyük zaferle sonuçlanmıştır.

Türk Milleti kazanılan bu zafer ile tüm dünyaya, kendine yakışanın ancak hür, bağımsız ve egemen bir devlet olmak olduğunun, en güzel örneğini vermiş ve bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimizin sergilediği bu özverili ve kahramanca yaklaşım, esaret ve zulüm altındaki milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyorum

 AK Parti il başkanı Altınsoy; 30 Ağustos hepimiz için bir iftihar vesilesidir...

  AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda "30 Ağustos hepimiz için bir iftihar vesilesidir" dedi. İl Başkanı Altınsoy, mesajında 30 Ağustos 1922´nin istiklal mücadelesinin zaferle tamamlandığı tarih olduğunu, işgalci güçler karşısında verilen destansı mücadele nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti´nin vücut bulduğunu ifade etti.

 Altınsoy "Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor, istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti´ni darbe teşebbüsleriyle ve terörle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak. Millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. 30 Ağustos bizim için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir. Hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum" dedi.

AK PARTİ ?MERKEZ İLÇE BAŞKANI HAMZA AKTÜRK´ÜN 30 AĞUSTOS MESAJI?

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.Aktürk mesajında, Türk milletinin inandığı değerleri yaşatabilmek, vatanını, bayrağını ve istiklalini koruyabilmek için birçok defa imtihanlardan geçtiğini belirtti.

?Büyük Zafer´in kazanıldığı 30 Ağustos Zafer bayramı, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olarak tarihteki yerini almıştır" diyen Aktürk, "26 Ağustos 1922´de Afyon Kocatepe´de başlayan Büyük Taarruz, zafere giden yoldaki en önemli kilometre taşını oluşturmaktadır. 30 Ağustos Zaferi´nin elde edilmesi ve İzmir´in kurtarılmasıyla, Atatürk´ün önderliğinde millet-ordu bütünleşmesiyle yürütülen İstiklal Savaşı nihai hedefine ulaşmıştır. Böylelikle milletimiz ve ordumuz, içinde bulunduğu imkânsızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazmıştır? dedi.

 ?Unutulmaması gereken en temel husus var ki: Türk milleti tarihin hiçbir döneminde etnik zümrelerden kurulu bir topluluk, yalnızca boy ve soy bakımından da birbirine bağlı olan bir kavim olmamıştır. Türk´üyle, Kürt´üyle, Laz´ıyla, Çerkez´iyle, tüm bireyleriyle bir millet olmuştur. Bu açıdan Kurtuluş Savaşımız, sebep ve sonuçları ile hatıraları yaşatılarak gelecek nesillere mutlaka aktarılması şart olan, kutlu ecdadımızın kahramanlık destanları ve tarihi hatıralarıdır. Büyük Türk milleti, ancak bu yolla milli devlet, üniter yapı ve milli kimliğe yönelik tehditlere karşı gelecek nesillerin teyakkuz halinde bulunmasını sağlayabilir. Geçmişlerini unutan milletler, gelecekte dağılıp giderler. Bir milletin kökleri geçmişleridir. Bunları hatırlamak, yâd etmek ve Büyük Taarruzu böyle anlamak lazım.

Şüphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynağımız "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet" ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliğidir. Milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle, "Ya İstiklal Ya Ölüm" tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir. Türk Milleti, o gece 251 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur. Çanakkale´yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir. Nitekim darbe girişimi ve terör saldırıları başta olmak üzere yaşadığımız onca badireye rağmen, son bir yılda ekonomide, yatırımlarda ve ileri demokrasi yolunda elde ettiğimiz başarılar, bunun en açık ispatıdır. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz´un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal´i ve dava arkadaşlarını minnetle anıyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah´tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli