Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aydoğdu Başkanlığında DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve Bürokratlar Aksaray İçin Toplantı Yaptılar

Aydoğdu Başkanlığında DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve Bürokratlar Aksaray İçin Toplantı Yaptılar

Aksaray Milletvekilimiz Sayın Cengiz AYDOĞDU başkanlığındaki Aksaray heyeti, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt AYDIN ve bürokratlar ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdiler. Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen toplantıda “Aksaray Su Temini Projesi” görüşülerek ilimizin sorunları ve ihtiyaçları masaya yatırıldı.

Aksaray ilinin merkez ve ilçelerinin içme suyu temini ve tarımsal sulama ihtiyacı doğrultusunda bir dizi proje ve çalışmalar içerdiği öğrenildi. Proje kapsamında içme suyunun Aksaray halkıyla buluşmasının sağlanması için devam eden projelerin son durumu değerlendirildi. Ayrıca bu konu üzerine yapılabilecek yeni çalışmalar ve düzenlemeler üzerine çözümler üretilmesinde mutabık kalındı.

Aksaray için hayati önem arz eden tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesi için Kızılırmak havzasından Aksaray havzasına su nakli konusunda DSİ tarafından bütün ihtimalleriyle enine boyuna çalışma yapılması konusu karara bağlandı. Yine aynı çerçevede Konya ovasına Akdeniz kaynaklarından su getirilmesi için başlatılan Mavi Tünel projesine Aksaray’ın da dâhil edilmesi Cengiz AYDOĞDU tarafından talep edildi. DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, bu talebi de değerlendirip inceleyeceklerini ifade etti. Böylece Aksaray tarım havzasına dış havzalardan su getirilmesi konusu DSİ gündemine resmen girmiş oldu. Önümüzdeki günlerde, çalışmaların neticesine göre yeni toplantılar yapılması için söz birliği edilerek toplantı sona erdirildi.

Görüşme sonrası Sayın Cengiz AYDOĞDU, inşaatında son aşamaya gelinen Aksaray şehir merkezinin içme suyu temini projesinin tamamlanmak üzere olduğunu, tarım ekonomimizin ve çiftçilerimizin refah düzeyinin yükseltmesi için tarımsal sulama projelerinde en önemli dönemeci döndüklerini söyledi. Aksaray’a dış havzalardan su getirilmesi fikrinin ilgili kurum nezdinde ilk defa uygulanabilirliğinin gündeme alındığından duyduğu memnuniyeti ifade eden AYDOĞDU, “Böylece Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sözü verilen vaadin gerçekleştirilmesi için ilk adım atıldı” dedi.

 Aksarayımızın ve hemşerilerimiz ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması için çalışmaya devam edeceklerini, bugün gündeme getirilen tüm konuların ve projelerin hep birlikte takipçisi olunacağına dair görüş birliğine varıldığını ifade etti.

Sayın Cengiz AYDOĞDU ve beraberindeki heyette İl Başkanı Hüseyin ALTINSOY, Merkez İlçe Başkanı Hamza AKTÜRK, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit ÖZKÖK, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt GÖKTAŞ, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri yer aldı.

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli