Avrupalı Öğrencilere Zinciriye Medresesinde Türk Musikisi Konseri Verildi

Avrupalı Öğrencilere Zinciriye Medresesinde Türk Musikisi Konseri Verildi

Aksaray Üniversitesi Müzik topluluğu tarafından Dr. Öğretim Üyesi Ali Kerim Öner liderliğinde hazırlanan Erasmus Gençlik Değişimleri projesi kapsamında İtalya, İspanya, Romanya, Makedonya ve Litvanya’dan Aksaray’a gelen müzisyen katılımcılar bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

17-23 Ekim tarihlerinde Aksaray’da yürütülen ‘Let music Cure Us’ isimli projede Türkiye dahil olmak üzere 6 farklı ülkeden 40 kişilik bir ekiple farklı makamlarda Türk Musikisi örnekleri hazırlandı.

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Zinciriye Medresesi’nde bir program kapsamında misafir edilen yabancı öğrenciler, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’inde katıldığı programda hünerlerini sergilediler.

Misafir öğrenciler Türk Musikisinden öğrendikleri eserleri başarıyla seslendirdiler. Programda yer alan semazen gösterisi ise duygulu anlar yaşattı.

          Belediye Başkanı Evren Dinçer, Erasmus Gençlik Değişimleri projesi kapsamında İtalya, İspanya, Romanya, Makedonya ve Litvanya’dan Aksaray’a gelen misafir öğrencilere Türk Musikisinden örneklerle gerçekleştirdikleri konserden dolayı Teşekkür etti.

Dr. Öğretim Üyesi Ali Kerim Öner proje ile ilgili açıklamada “Bu projedeki temel amaç Müzik Terapi konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapmanın yanı sıra ve gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer almalarını teşvik etmek ve desteklemektir. Araştırmalarla ve deneylerle kanıtlanan müziğin tedavi edici gücünden yola çıkarak birçok uluslu proje yürütmek ve bu konuda gençler arasında farkındalık oluşturmak istenmektedir.

            Projemizle sağlayacağımız esas katkının da müzik terapi becerisinin kazandırılmasından ziyade, insanlığın gelişimine ve toplumun ihtiyaçlarına katkı sağlayacak bireyler yetiştirilmesini sağlamaktır. Amatör bir müzisyenin bile basit bir eğitimle edinebileceği müzik terapistliği kazanımı sayesinde proje katılımcısı ve hedef kitlemizdeki gençler, özellikle zihinsel engelli vatandaşlarımız ve çocuklar gibi dezavantajlı grupların sosyal içermeleri konusundaki proje ve etkinliklerde gönüllü olarak yer alabileceklerdir.

Proje sonunda çok kültürlü bir ortamda hazırlanan Müzik Terapi CD leri çoğaltılarak Avrupa’nın farklı bölgelerindeki hedef gruplara dağıtılacaktır.”

Düzenlenen program sonrası Avrupalı öğrenciler, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 



ASELSAN şehitleri Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı
Ankara Anafartalar Caddesi’nde tarihi dönüşüm
Ulusal Staj Programı'nda başvurular ay sonuna uzatıldı
Elektrikli Araç Şarj Yönetmeliği'nde kapsamlı değişiklik
LÖSEV İstanbul'da bayram coşkusu
Türk öğrencilerden 11. Kafkas Matematik Olimpiyatı'nda büyük başarı
Türkiye o komisyonda gözlemci ülke oldu
40 yeni meslek daha 'mesleki yeterlilik' kapsamında... Mesleki belge zorunluluğu 244'e çıktı
Aile'nin 'sosyal risk haritaları' şekilleniyor
Başkent'in göletlerinde temizlik ve bakım sürüyor
Çocuklarla tatil yapmak için Antalya'nın hangi bölgesini seçmeliyiz?
Vergi beyanında bulunmayan 16 bin 300 yüksek gelirli mükellef Maliye radarında
Yandex Maps'te nöbetçi eczanelere erişimi kolaylaştırdı
Başkentliler bayramı Büyükşehir’in parklarında kutladı
Anka Çocuk'tan 18 bin 860 çocuk yararlandı
  • Pazartesi 9.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.6 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 8.6 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı