AVM'lere Ticaret'ten KEP zorunluluğu

AVM

AVM'lere Ticaret'ten KEP zorunluluğu

Ticaret Bakanlığı, AVM’lerin kiracılara sunduğu ortak gider belgelerini KEP üzerinden Bakanlığa iletmesini zorunlu kıldı. Düzenleme, şeffaflık ve güveni artırmayı hedefliyor.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı’nın 8 Mayıs 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, AVM’ler kiracılarıyla paylaştıkları ortak gider belgelerini KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) üzerinden Bakanlığa göndermekle yükümlü olmuştu.

KEP, zaman damgalı, değiştirilemez ve hukuki geçerliliği olan yapısı, denetim süreçlerini hızlandıracak ve gider anlaşmazlıklarını önleyecek.

TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, KEP'in iletişime şeffaflık ve güven kattığını belirterek, "Bu düzenleme, AVM yönetimleri ile kiracılar arasındaki belge paylaşımlarına da yayılabilir. KEP, ticaret ekosisteminde dijital dönüşümün parçası” dedi.

Müdür Yıldız, uygulamanın maliyet ve zaman tasarrufu sağladığını, Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sunduğunu söyledi.



BÜTEM ile 15 bin öğretmene 'özel' eğitim desteği!
Türk Devletleri'nden Aziz Sancar'a 'Ali Şir Nevai Ödülü'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan'dan AB ve barış vurgusu
Malezya Kralı'ndan Türk savunma sanayisine ilgi
Uluslararası Eğitim Kongresi 3-4 Haziran’da Ankara’da!
Başkent’te toplu taşıma yenileniyor!
58 ilde siber suçlara 334 gözaltı!
Denizli'den Anıtkabir'e özel ziyaret
MEB Robot Yarışması Kayseri'de başladı
Bodrum'da cazın renkleriyle yaza start
Türkiye, 'Orta Koridor'un kilit parçası!
Öğretmenlerin il içi yer değiştirmeleri belli oldu... Atamalarda ilk kez sıra kaydı alındı
Ticaret'ten sentetik iplik ithalatına damping soruşturması
26 ülkeden bakanlar 'Aile' için İstanbul'da buluşuyor
TOFAŞ'ın pilot takımı çeyrek finalde
  • Çarşamba 21.5 ° / 9.2 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Cuma 28 ° / 15.9 ° Güneşli